Helyi közélet

2012.10.24. 18:40

Majd’ másfélezren a közfoglalkoztatásban

Miskolc - Miskolcon és térségének 35 településén – az országban egyedül álló módon – a kistérségi társulás a közfoglalkoztató.

Miskolc - Miskolcon és térségének 35 településén – az országban egyedül álló módon – a kistérségi társulás a közfoglalkoztató.„A csaknem egymilliárd forint összköltségvetésű program hat alprogramjában, közel 1400 munkavállaló dolgozik, ebből Miskolcon 660 fő” – mondta Dr. Bakos István. Miskolc Kistérség Többcélú Társulásának munkaszervezet-vezetője hozzátette, hogy az így munkahelyhez jutottak értéket teremtenek, hiszen a közfoglalkoztatottak keze nyomán tisztulnak meg a patak medrek; a Pereces, a Hejő, a Lyukó, a Szinva patak főként árvízveszélyes szakaszai, valamint Szirmán a Vezér árok, mely a városrész belvíz elvezetését szolgálja.

A történelmi Avas csúszásveszélyt jelentő eltömődött vízfolyásait is kitisztították, jövőre pedig az utcai vízelvezető árkokkal folytatódik a munka.

Jövőre felújítanak is

A mezőgazdasági alprogramban Miskolcon 33 fő dolgozik. Karámokat építenek, 42 tenyész mangalicát gondoznak és ők művelik az egyre bővülő fóliasátras ültetvényeket is. A Start program keretében 190 fő az illegális hulladéklerakókat számolja fel.

Bakos István elmondta még: A „Belterületi utak karbantartása” alprogram keretén belül ötvenen a kátyúk eltüntetésén, ugyancsak ötvenen a mezőgazdasági földutak rendbetételén dolgoznak.

Másik 50 közfoglalkoztatott a hatodik, a „Téli foglalkoztatás, egyéb értékteremtés” elnevezésű alprogramban dolgozik. Ők Miskolc 1100 kijelölt közterületi fájának, bokrainak formázását végzik. A gallyazásból keletkező fa hulladékot aprítékolás után fűtésre és kertészeti célokra hasznosítja a város. A program kisebbik része november végén, a nagyobb része pedig december végén zárul.

2013-tól új elemként bekerül a programba az intézmény és szociális bérlakás felújítás is.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában