A DVTK Jegesmedvék négy nap alatt három mérkőzést játszanak

Hajós Roland, a Macik egyik erőssége
Hajós Roland, a Macik egyik erőssége - © Fotó: ÉM-archívum
Sorrendben a Dunaújvárosi Acélbikák, a Fehérvár AV 19 és az Újpest lesz a Macik soron következő ellenfele.

A Mol Ligában péntektől hétfőig négy nap alatt három meccset játszik a DVTK Jegesmedvék együttese. A miskolci csapat pénteken és vasárnap idegenben, hétfőn pedig hazai környezetben lép jégre. Sorrendben előbb a Dunaújvárosi Acélbikák ellen játszanak a Duna partján, ma 18.15-től, aztán a hét utolsó napján 17.30-tól a Fehérvár AV 19 vendégei lesznek, hétfőn 18.00-tól pedig az Újpesti TE gárdáját fogadják.

Győzelmet vár

– Lehet unalmas lesz mindig azt mondani, hogy győzelmet várunk, de ettől ez még így van – mondta Mayer Péter, a DVTK Jegesmedvék vezetőedzője, majd így folytatta: – Alkalmasak vagyunk arra, hogy bárki ellen megnyerjük a meccseinket, a fő célok változatlanok, úgyhogy szakmailag most is erre készülünk. A Dunaújvárossal először játszunk ebben a szezonban, és nekik észak-amerikai edzőjük van, ami valószínűleg a stílusukon is látszik majd, sokat dolgozó, viszonylag egyszerűen játszó csapatra lehet számítani. Sok információnk egyelőre nincs róluk, kevés meccset játszottak még az évadban, így nem is láthattuk őket túl sokat. A Fehérvárról jóval többet tudunk, hiszen megmérkőztünk ellenük, hazai környezetben a közönség számára szórakoztató meccset játszottunk. Voltak hibáink, és ezúttal nem szabad nekik teret adnunk, hiszen gyorsak, jól korcsolyáznak. A múlt vasárnapi meccset megnyertük ellenük a végén, de mivel csak büntetővel, így nem százszázalékos a mérlegünk. Az Újpestről annyit, hogy nem kapták el a fonalat, még keresik önmagukat, de biztosan nem fogják a meccset, a győzelemért járó pontokat tálcán felkínálni nekünk.

Arra a felvetésünkre, hogy nem túl sűrű-e a program, hiszen a vasárnapi idegenbeli meccs után alig lesz pár órájuk ráhangolódni az Újpest elleni hazai összecsapásra, Mayer Péter azt felelte, hogy ilyen a hoki, előfordul, hogy sűrűn kell egymás után játszani, de ez nem jelenthet problémát, hiszen esélyegyenlőség van, mert a fővárosi csapatnak is jégre kell lépnie vasárnap Debrecenben. Mayer Péter azt is megjegyezte, hogy az ilyen programváltoztatást érdemes meghozni, hiszen a módosításra azért került sor, mert az M4 élőben közvetíti az összecsapást, és a televízió nyilvánossága előtt megmutatkozni mindenkinek jó.

Gyenes visszatérőben

Gyenes Dávid személyében „új” kapus bontogatja szárnyait Jukka Kontsas felügyelete alatt, aki kapusedzőként érkezett a klubhoz két éve, de azóta már másodedzői minőségben tevékenykedik az első csapat mellett. Gyenes Dávid néhány hete állt edzésbe, a tavalyi vállműtétje miatt az előző, a 2014/15-ös szezont teljes egészében kénytelen volt kihagyni.

Pozitív személyiség

– Nagyon örömteli, hogy újra el tudta kezdeni a munkát, Dávid pozitív személyiség, de másfél éves kihagyás után nem könnyű visszatérni – mondta Jukka Kontsas az „új” fiúról. – Az utánpótlásnál, a junioroknál jégen van, ez jó alap a számára, és a hoki­család számára is. Remélhetőleg a régi értékeit meg tudja őrizni, és vissza tud majd kerülni, az idő majd eldönti, hogy tud haladni ezen az úton…

– Berecz Csaba –


A jégkorong Mol Liga állása

1. MAC Budapest 3 2 – 1 – 11-8 7

2. Ferencvárosi TC 3 2 – – 1 14-13 6

3. DVTK Jegesmedvék 2 1 1 – – 12-8 5

4. Debreceni HK 2 1 1 – – 8-4 5

5. Fehérvár AV19 3 – 1 1 1 14-16 3

6. HSC Csíkszereda 3 – – 2 1 8-11 2

7. Újpesti TE 3 – 1 – 2 6-11 2

8. Corona Brasov 0 – – – – 0-0 0

9. Dunaújvárosi Acélbikák 1 – – – 1 3-5 0

hirdetés


hirdet�s