A DVTK Jegesmedvék csak bevételezték a gólokat Újpesten

Akt.:
Az Újpest (lilában) három góllal nyert a DVTK Jegesmedvék ellen
Az Újpest (lilában) három góllal nyert a DVTK Jegesmedvék ellen - © Fotó: UTE hoki Facebook
Miskolc – A DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata újabb fájó vereséget szenvedett ezen a héten.

A jégkorong Ers­te Liga múlt héten kezdődött idényében pénteken már a harmadik meccsét játszotta a DVTK Jegesmedvék csapata. A piros-fehérek a szerdai, MAC Budapest elleni Magyar Kupa-meccs után ismét a fővárosba utaztak azzal a céllal, hogy feledtessék a néhány órával korábban elszenvedett fiaskót, az 5-1-es kupavereséget. Az Újpesti TE gárdája ellen kellett volna ezt megtenniük, de a meccs első harmadában hiába lőtt többet kapura a vendégegyüttes, nem tudott gólt szerezni emberelőnyből sem, igaz, a játékrész második felében két kiállítást sikerült kivédekezniük a Maciknak.

Három gól

A mérkőzés második harmadának elején Magosi lövése a kapuvasról jött ki, az ellentámadásból az Újpest pedig megszerezte a vezetést: 22:59-nél Nagy N. átadásából Benk talált be (1-0). Ezek után a Jegesmedvék próbálkoztak, de miután kihagytak egy újabb emberfórt, megint az Újpest következett, góllal: 33:34-nél Benk előkészítéséből Cseter volt eredményes (2-0). És ezzel még nem volt vége a vendégek pokoljárásának, 35:36-nál Becze is betalált egy olyan játékrészben, amelyben a statisztikák szerint egyetlen kaput eltaláló lövése sem volt a DVTK Jegesmedvéknek, szemben az Újpest 13 (!) kísérletével.

A záró harmad elején is az Újpest játszott tüzesebben, a DVTK beszorult a saját kapuja elé, a fehér mezesekben nem volt annyi erő, hogy a szépítésért menjenek, hogy megpróbáljanak visszajönni a meccsbe. A hazaiak dominanciája közepette, elsősorban a harmad közepétől csak sikerült néhányszor a lila-fehérek kapuja előtt feltűnniük a Maciknak, de olyan harmatosan játszottak ezen a napon, hogy az emberfórokkal sem tudtak mit kezdeni, hiába kaptak kettőt az utolsó 20 percben. Ahogy fogyott az idő, úgy párolgott el a vendégekből a hit, hogy valamit kikaparjanak a meccsből, és végül a meccs nagy részében határozottabban játszó ÚTE teljesen megérdemelt győzelmet aratott.

– Berecz Csaba –Jegyzőkönyv

Újpesti TE – DVTK Jegesmedvék
3-0 (0-0, 3-0, 0-0)

Budapest, 500 néző. V.: Babic, Kókai (Soltész, Muzsik).

Újpesti TE: Ágoston O. – Nagy N. (1), Huba, Dósa, Roczanov, Turbucz – Kiss D., Kiss R., Becze 1, Nemes, Szalma (1) – Hegyi, Varga A., Sági, Sikorcin, Lukacevic – Pichler-Balássy, Schmál, Benk 1 (1), Cseter 1, Ropret – Márkus (k). Vezetőedző: Szilassy Zoltán.

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Leppanen, Rusk, Magosi, Galanisz, Kulmala – Láda B., Rantanen, Tóth A., Vas, Sakaris – Vojtkó, Gőz, Karda, Pavu, Ritó – Bernáth, Szopos, Köllő, Albert T., Tóth G. – Kiss B. (k). Vezetőedző: Mikael Tisell.

Kiállítások: 8 perc, ill. 6 perc.

Szilassy Zoltán: – A második harmadban mutatott játékunkkal megérdemelten nyertünk.

Mikael Tisell: – Nagyon kemény mérkőzés volt. Nem kezdtünk rosszul, de a fordulópont az volt, mikor kapuvasat ütöttünk, és az ellenfél a kontrája végén betalált. Ez meghatározta a folytatást, és bár sikerült helyzeteket kialakítani, sajnos legnagyobb helyzeteinket sem tudtuk gólra váltani. Tudjuk, hogy miben kell javulnunk, ezen fogunk dolgozni.


További eredmények:

  • MAC Budapest-Dunaújvárosi Acélbikák 2-3 (0-0, 0-0, 2-3)
  • EV Vienna Capitals (osztrák)-Ferencvárosi Torna Club 4-6 (0-2, 3-2, 1-2)
  • SC Csíkszereda (román)-Fehérvári Titánok 3-4 (0-1, 1-2, 2-1)

A tabella:

1. Ferencvárosi Torna Club 3 3 – – – 20-5 9 pont
2. UTE 3 3 – – – 9-2 9
3. MAC Budapest 3 2 – – 1 11-8 6
4. DVTK Jegesmedvék 3 2 – – 1 7-5 6
5. Dunaújvárosi Acélbikák 3 1 – – 2 7-10 3
6. Fehérvári Titánok 3 1 – – 2 7-15 3
7. SC Csíkszereda 2 – – – 2 5-8 0
8. ASC Corona Brasov 1 – – – 1 0-3 0
9. EV Vienna Capitals 3 – – – 3 5-15 0