A DVTK hármas elágazás előtt áll Békéscsabán

Akt.:
Szeptemberben 1-1 lett a végeredmény Békéscsabán
Szeptemberben 1-1 lett a végeredmény Békéscsabán
Miskolc – Az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság szombati játéknapján ismét Békéscsabán szerepel a Diósgyőr. A mérkőzésről élőben tudósítunk a Borsod Online-on.

A labdarúgó NB I 28. fordulójában Békéscsaba 1912 Előre – Diósgyőri VTK meccset rendeznek szombaton 18.30-tól a Viharsarokban. A 2015/16-os évadban másodszor lép itt pályára a piros-fehér együttes, ugyanis az elfuserált bajnoki lebonyolítási rendszer rendes részében, amikor mindenki játszott oda-vissza a másik ellen, a 22. forduló során, a 8. körben, tavaly szeptember 12-én már összemérték erejüket a felek. Akkor 1-1-es döntetlen született, majd fordított párosításban a 2015-ös esztendő utolsó fordulójában a Diósgyőr 2-0-s hazai győzelemmel szerezte meg a 3 pontot. Ezeknek a találkozóknak az eredményéből kiindulni dőreség lenne, ugyanis a lila-fehérek a tavasz első felében csak egy csapattól kaptak ki, a mostani fordulóban akár a bajnoki címét is begyűjthető Ferencvárostól, igaz, tőlük kétszer is, egyaránt 1-0-ra hazai pályájukon. Emellett három döntetlent értek el (kétszer a Videoton, egyszer az MTK vendégeként), míg a paksi győzelmük mellett legutóbb, két hete az Újpest ellen gyűjtötték be odahaza a 3 pontot.

Persze nemcsak a Csaba, hanem a Diósgyőr is termelt tavasszal, eggyel több pontot szerezve, mint a békésiek (három hazai győzelem: Honvéd, Videoton, Haladás, egy idegenbeli döntetlen: Ferencváros, három idegenbeli vereség: Puskás, Haladás, Újpest).

Tízzel előttük

És bár a Diósgyőr idegenbeli ponttermése szerény, így is 10 ponttal a Békéscsaba előtt és a tavasz második felének kezdete, az újabb hét meccs­startot megelőzően hármas elágazás előtt állnak: ha most kikapnak, az ezt követő időszakban a kiesés elkerüléséért kell hadakozniuk, ha döntetlenre végeznek, tisztes távolról nézhetik, mi történik a tabellán mögöttük, viszont ha hozzák az elmúlt időszak fejlődő csapatjátékát és nyernek, akkor az esetlegesen összesűrűsödő mezőnyben (ha a hetek óta jó formát mutató Honvéd legyőzi a Videotont, a Ferencváros pedig debreceni győzelmével koronázza meg bajnoki címét) – és ez most nem vicc – a DVTK akár még a nemzetközi porondot jelentő helyekért is harcban lehet (ha a Békéscsaba a Magyar Kupában nem jut be a döntőbe, így a nemzetközi kupaindulásból még mindig kizárt Újpest bajnoki helyezését nem vesszük figyelembe, akár az ötödik hely is Euroliga-­indulást érhet).


Ön mit tippel a Békéscsaba 1912 Előre - Diósgyőri VTK mérkőzésre?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

A szünetről (is)

Persze kérdés, hogy a válogatott felkészülési meccse miatti kéthetes bajnoki szünet után egyik-másik csapat mit mutat majd, hogy kinek tett jót vagy rosszat a pauza.

– Annak fényében, hogy össze van zsúfolva a tavaszi bajnokság, nagy levegőt tudtunk venni az első hét meccs után, az eltelt két hétben – mondta Egervári Sándor, a DVTK vezetőedzője. – Büszkék vagyunk Elek Ákos válogatottbeli teljesítményére, csak őt kellett nélkülöznünk a szünetben. Fontos volt, hogy Mezőkövesden edzőmeccset játszottunk, annak érdekében, hogy ne csökkenjen a fordulatszám, hogy a játékosokat fel tudjuk pörgetni a hét végére. Mert a Békéscsaba ellen nagyon nehéz, küzdelmes mérkőzésre számítunk.

Maximális erővel

A diósgyőri szakvezető a mostani ellenfélről szólva elmondta, hogy felkészültek belőlük, feltérképezték, hogy mik az értékeik, erényeik, melyek azok a pontok, amelyeket a védekezésükben érdemes megtámadniuk, és kijelentette, hogy győzelemre kell játszaniuk, és az életéért küzdő csapat ellen maximális erőbedobásra van szükség. Azon felvetésünkre, hogy korábban elhangzott olyan nyilatkozat Egervári Sándor részéről – a Ferencváros elleni idegenbeli meccs előtt –, hogy az 1 pont is jó lehet vendégként, és így van-e ez a mostani meccset megelőzően is, erre az érintett így felelt:

– Az elmúlt évtizedekben arról szólt a foci, hogy ha idegenben 1 pontot szerzel, az nem tűnik rossz eredménynek, de mi előretekintünk, a célkitűzésünk alapvetően a győzelem megszerzése.

– Berecz Csaba –
hirdetés


hirdet�s