Helyi gazdaság

2013.02.21. 18:01

NAV: ütemes áttérés az új típusú pénztárgépekre

Budapest, 2013. február 21., csütörtök (MTI) - A Nemzeti Adó- és Vámhivatallal (NAV) online kapcsolatra képes pénztárgépekre (az új típusú pénztárgépekre) történő áttérés ütemezetten, több fázisban zajlik le - közölte az adóhatóság csütörtökön az MTI-vel.

Budapest, 2013. február 21., csütörtök (MTI) - A Nemzeti Adó- és Vámhivatallal (NAV) online kapcsolatra képes pénztárgépekre (az új típusú pénztárgépekre) történő áttérés ütemezetten, több fázisban zajlik le - közölte az adóhatóság csütörtökön az MTI-vel.Az elektronikus naplóval nem rendelkező, hagyományos pénztárgép április 30-ig üzemeltethető, azonban a június 30-ig terjedő türelmi időszakban a NAV nem szankcionálja az elektronikus naplóval nem rendelkező, hagyományos pénztárgépek használatát.

Az elektronikus naplóval rendelkező, hagyományos pénztárgép ez év december 31-ig üzemeltethető. Az ilyen pénztárgépet használó július 1. és december 31. között adatszolgáltatási kötelezettségét, az elektronikus naplófájlok elektronikus úton történő megküldésével teljesíti, az állami adóhatóság felé.

A pénztárgéphasználatra nem kötelezettek hagyományos pénztárgépet 2014. december 31-ig üzemeltethetnek - áll a NAV közleményében.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában