A DVSE készen áll

Süveges Máté
Süveges Máté - © Fotó: Matey István
Debrecen – Kiélezett csata várható a felsőházba igyekvő Debrecen és a Vasas között.

Idei utolsó bajnoki találkozójára készül a DVSE: a férfi vízilabda OB I. A csoportjában szereplő debreceni egylet a kilencedik fordulóban hazai pályán fogadja a Vasas együttesét, a felek szombaton 18 órától feszülnek egymásnak. Közel hasonló produkciót nyújtott a küzdelemsorozat eddigi részében a két csapat; a fővárosiak 11 ponttal a negyedik helyen állnak, míg Komlósi Péter tanítványai 9 egységgel az ötödikek. A második körben, még október elején a Komjádi Béla Sportuszodában szoros meccset vívtak a gárdák. A cívisvárosiak kezdtek jobban, 3–1-re is vezettek, azonban a hazaiak magukra találtak, fokozatosan átvették az irányítást, és egy góllal, 7–6-ra megnyerték az összecsapást.

Átérzik

A mostani erőpróba kiemelt fontosságú a DVSE és a Vasas számára is a felsőházba való bekerülés szempontjából. Ennek tükrében a Napló Süveges Mátétól érdeklődött, ezúttal milyen mérkőzésre számítanak.

– Kihasználtuk a három hetes bajnoki szünetet, és beiktattunk egy mini alapozást. Az elmúlt időszakban főként az állóképesség fejlesztésére fordítottunk gondot, emellett persze a taktikai elemeket is gyakoroltuk, illetve konkrétan a Vasasra is készültünk – kezdte a hajdú-bihariak jobbkezes centere, majd rátért a Földi László alakulata elleni derbire is.

– Mindenki tudja, és átérzi, mekkora jelentősége van ennek a találkozónak. Már a hét elején éreztem a társaimon és magamon is, hogy akár hamarabb is készen állnánk lejátszani a meccset, roppant motiváltak vagyunk, győzni akarunk.

Persze ellenfelünk is biztosan sikerre éhesen érkezik hozzánk, ők is tisztában vannak vele, hogy a felsőházba kerülésért folytatott harcban ez az erőpróba kiemelt fontosságú.”

Az októberi „randevúnk” is szoros volt, most nem szabad majd nekik teret engedni – nyilatkozta Süveges, akitől megtudtuk továbbá: voltak apróbb betegségek és sérülések a csapatban, de bíznak benne, hogy szombatra mindenki bevethető állapotban lesz.

HBN


A férfi vízilabda OB I. A csoportjának állása

1. Szolnoki Dózsa 9 9 0 0 155–56 27
2. FTC PQS Waterpolo 7 6 0 1 121–41 18
3. BVSC-Zugló 9 5 1 3 93–80 16
4. VasasPlaket 8 3 2 3 62–80 11
5. DEBRECEN 8 3 0 5 74–93 9
6. Aligátor Vízilabda Kft. 8 2 0 6 65–116 6
7. Kaposvári Vízilabda Klub 9 2 0 7 59–111 6
8. UVSE 8 1 1 6 57–109 4


Macsi Patrik
Debrecen - Macsi Patrik igyekezett meghálálni a bizalmat, úgy érzi, kihozta magából a maximumot. Fiatal keretet hívott összetartásra Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a Hollandia elleni idegenbeli Világliga-meccset megelőzően. Múlt hétvégén kétszer is megmérk...