boon-sportoldal

2011.09.26. 20:36

Csak Saluga góljának lehetett örülni

Dunaújvárosban szerepelt hétfőn este az MJJSE Mol Ligás találkozón.

Dunaújvárosban szerepelt hétfőn este az MJJSE Mol Ligás találkozón.A Nationalligában edződő dunaújvárosiak otthonában nem várt könnyű összecsapás a Macikra, ami korán be is bizonyosodott, hiszen a 4. perc közepén Galanisz juttatta előnyhöz a hazaiakat. Az Újváros az első harmad második felében egy kettős, továbbá egy szimpla emberfórt is kihasznált (az egyiket Kiss Á., a másikat Azari), s a 3-0-val kezdett elmenni a találkozó a Jegesmedvék szempontjából. Igencsak jókor, 19:36-nál érkezett Saluga szépítése, mégpedig hátrányban, így lélekben kicsit megnyugodva vonulhattak pihenőre a látogatók.

Nem forgott veszélyben

A felek – melyeknél egyaránt svéd edző vezényelt – a második harmad közepéig gólképtelenek maradtak, és kiállítást sem lehetett sokat látni, mindössze egyet-egyet. Az MJJSE próbálkozott, küzdött, de a 33. percben ismét három találatnyi lett a Dab előnye, miután Lencsés átadásából Galanisz helyezte a pakkot a borsodiak kapujába. A befejező felvonásban inkább a büntetések voltak a főszerepben, mintsem a gólok, és ebben az újvárosiak jártak élen, Lencsés végleges fegyelmit is kapott. A dunántúliak győzelme ettől függetlenül nem forgott veszélyben, a – Sijkát nélkülöző – Macik nem tudtak kihozni többet az összecsapásból, sőt, az 53. percben még Azari, a hatvanadikban pedig Virág is beköszönt. Folytatás immár a Népkertben, ahol pénteken este a Csíkszereda lesz az ellenfél.

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

Dab.Docler – Miskolci Jegesmedvék JSE 6-1 (3-1, 1-0, 2-0)

Dunaújváros, 600 néző. V.: Nagy, Kovács, Abonyi, Wolf.

Dab: Sevela – Pozsgai, Hegyi Á., Galanisz 2 (1), Azari 2, Kiss Á. 1 (2), Jobb, Hüffner (1), Pavuk, Peterdi, Szappanos, Lencsés (1), Kiss D. (1), Somogyi, Papp V., Gröschl, Erdélyi, Mestyán, Virág 1, Sabados (1), Papp Cs., Rajna (k). Vezetőedző: Stephan Lundh.

MJJSE: Budai K. – Lindgren, Jarábek, Dubek, Fodor, Bonar, Chmelo, Láda P., Saluga 1, Rafaj, Budai, Urbán, Popovics, Szilágyi, Ritó, Mokrai, Orosz, Túróczy, Tóth Á., Miskolczi, Gyenes (k). Edző: Greg Lindqvist.

Kiállítások: 13 perc + 20 perc végleges fegyelmi (Lencsés), illetve 12 perc.

Stephan Lundh: – Örülök, hogy nem forgott veszélyben a győzelmünk.

Greg Lindqvist: – Sok egyéni hibát vétettünk ma este, amit a hazai csapat kihasznált. A Dab most sok volt nekünk.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!