A Dunaferrnél tanulhatnak

Miskolc – Az ISD Dunaferrnél tanulhatnak a Miskolci Egyetem hallgatói.

Kihelyezett tanszéket alapít a Miskolci Egyetem Dunaújvárosban, az ISD Dunaferr Zrt. anyagi támogatásával – a megállapodást pénteken, a Fazola-napok rendezvénysorozat keretében tartott konferencián írták alá Miskolcon az intézmény és a társaság vezetői.

Mint azt dr. Gácsi Zoltán, a ME Műszaki Anyagtudományi karának dékánja jelezte: mind az egyetem, mind pedig a Dunaferr vezetői úgy vélik, hogy a gazdaság fejlődésének kulcsa a gazdaság és a tudomány/oktatás együttműködése. Ez biztosíthatja ugyanis a gyakorlatorientált képzést a hallgatóknak, a másik oldalon viszont az egyetem professzorainak és munkatársainak kutatásait és fejlesztéseit hasznosíthatja a társaság. A modern metallurgiai képzés fontos mérföldkövének nevezte, hogy 2011. január 1-jétol a kihelyezett tanszék biztosítja alap- és mesterszakon, illetve a doktoranduszképzésben a gyakorlati oktatást.

Az együttműködési megállapodással párhuzamosan egy K+F szerződést is aláírtak – közel 25 millió forint értékben kutatással bízta meg az egyetemet a társaság.

Patkó Gyula rektor igazán különlegesnek nevezte az együttműködést, hiszen manapság az is ritka, hogy új tanszék alakuljon, pláne, hogy egy vállalat támogatásával valósuljon meg. Mint mondta, mindkét félnek megvan a maga feladata és érdeke ebben a kapcsolatban, és reméli, hogy gyümölcsöző lesz.

ÉM
hirdetés


hirdet�s