A Duna Művészegyüttes adja a körítést

By Göndör Judit
Kazincbarcika – „Örökkön örökké” – a Duna Művészegyüttes előadása lesz a XI. Borsodi Művészeti Fesztivál ünnepélyes nyitórendezvénye.

Kedden a „Bolond a hegytetőn” című Beatles előadással megkezdődött Észak-Borsod egyik legnívósabb összművészeti fesztiválja.   A műsor óriási sikert aratott, a szervezők hasonló „zajos” ünnepélyes megnyitóra számítanak, melyen a világhíres Duna Művészegyüttes adja a körítést.

A kazincbarcikai központtal megszervezett 12 napos rendezvénysorozat 14 település 22 helyszínén fordul meg és 41 programot ölel fel. Évek óta hagyományosan a fesztivál második napján kerül sor az ünnepélyes megnyitóra, melyhez mindig egy kuriózumszámba menő előadás kötődik. 2011-ben ez a Duna Művészegyüttes „Örökkön örökké” című műsora lesz, mely egy izgalmas megmerítkezés a magyar néptánc csodálatos világában. A fesztivál megnyitóján Szitka Péter, Kazincbarcika Város polgármestere mond ünnepi beszédet. A kiemelt eseményre a rendezvénysorozat támogatói, a város képviselő-testületének tagjai, intézmény- és cégvezetői, továbbá a partner települések és szervezetek képviselői kaptak meghívást. A szerdán este 7 órakor kezdődő program nyitott a közönség számára is, jegyek korlátozott számban 2 000 Ft-ért válthatóak.
A megnyitót megelőzően egy képzőművészeti jellegű eseményre is sor kerül Barcikán: a Városi Kiállítóteremben az 1992-ben elhunyt Kossuth- és Munkácsy-díjas Domján József tárlatát nyitják meg. „A fametszés nagymestere” címet viselő kiállítás társszervezője a Domján Alapítvány és a Magyar Kultúra Alapítvány, a tárlat megtekintése díjtalan.

– G. J. –