A drogdíler eldobta, Rebeka megtalálta a kokaint

Menekülés közben próbált megszabadulni a nála lévő kokaintól egy drogdíler Nyíregyháza határában, miután kommandósok rajtaütöttek. Pechjére Rebeka, a kábítószerkereső kutya a hóban is megtalálta a fehér port. A 35 éves kábatószer-terjesztőt őrizetbe vették a rendőrök, kezdeményezik előzetes letartóztatását.

Civil ruhás kommandósok ütöttek rajta egy feltételezett kábítószer-terjesztőn Nyíregyháza külterületén, a 4-es főút egyik parkolójában csütörtökön. Amikor megállították, a férfi a kocsiból kiugorva az erdőn át futva próbált elmenekülni – sikertelenül – közölte Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Hozzátette: mivel az előzetes információk ellenére sem nála, sem kocsijában nem találtak kábítószert, keresőkutyát indítottak az üldözés útvonalán. Rebeka, a németjuhász néhány perc alatt meg is találta a férfi által futás közben eldobott, a hóban szinte láthatatlan, fehér porral teli zacskót.

A gyorsteszt szerint a csomagban mintegy 30 gramm kokain volt. A gyanúsított lakásán tartott házkutatás során a nyomozók további 20 gramm anyagot találtak, amivel a kábítószert eladás előtt szokták tovább hígítani. A lefoglalt drog feketepiaci értékét a hígítás mértékétől függően 400.000-1.000.000 forintra becsülik. A teszt a férfi szervezetéből is kimutatta a kokain jelenlétét.

A kábítószer terjesztésével gyanúsított büntetlen előéletű 35 éves helyi férfit az eljárást folytató Nyíregyházi Rendőrkapitányság őrizetbe vette, előzetes letartóztatását kezdeményezik.