A Dongó most is muzsikál

Október 17-én kezdődik a Filharmónia felnőtt bérleti hangversenysorozata. A Szatmárnémeti Filharmonikus Zenekar Bach, Handel és Schubert egy-egy művét mutatja be a kiváló hegedűművész és karmester Fátyol Rudolf közreműködésével.

A Filharmónia hangversenyein olyan előadóművészek is fellépnek, akik még nem jártak Nyíregyházán, de már világhíresek. Ilyen lesz az idei szezonban Tokody Ilona világhírű énekművész és Vígh Andrea hárfaművész közös koncertje. Különleges csemegét kínál majd a Szabolcsi Szimfonikus Zenekar, amikor Papp Sándor gitárművésszel egy ma élő ausztrál zeneszerző darabját, illetve egy klasszikusnak számító Rodrigo Concertot mutatnak be.

Az évadot az Egri Szimfonikus Zenekar zárja egy francia esttel, ugyanis a karmester és a szólista is Franciaországból érkezik. Az ifjúság számára is érdekes koncerteket szerveznek. Októberben indul a középiskolások részére a Dongó együttes Robert Burns verseiből összeállított műsorral, majd a Keleti Szél a fúvósok világába kalauzolja a fiatalokat.

Az általános iskolások a Figurás együttes és a Csűrdöngölő zenekar segítségével a népzene és néptánc világába nyernek bepillantást.

– Nagy István Attila –