A dolgozók egészségi állapota befolyásolja az cégek eredményességét

Budapest, 2012. május 22., kedd (MTI) – A cégek alkalmazottakhoz való pozitív hozzáállása kedvezően befolyásolhatja a dolgozók egészségi állapotát, amely közvetetten kihat az eredményességre is – állapítja meg a GKI Gazdaságkutató Zrt. és a Tiszai Vegyi Kombinát együttműködésében készült “Fenntartható Fejlődés Évkönyv 2011” című kiadvány.

 

A kutatóintézet közleménye szerint a cégek szinte egyöntetűen úgy gondolják, hogy fontos, 83 százalékuk szerint pedig kiemelten fontos az alkalmazottak egészségi állapota.

A kiadvány szerint a fenntartható fejlődés egyik legfontosabb mutatója az egészségesen várható élettartam: Magyarországon a nők születéskor várható élettartama 2010-ben 78,6 év, a férfiaké viszont csak 70,7 év volt. A férfiak életük 79,2 százalékát egészségesen élik le, míg a nőknek csak 74 százalékára áll ugyanez.

Az unió 27 tagállamában ugyanezen arányok magasabbak, 79,7 százalékot mutatnak a férfiaknál, illetve 75,2 százalékot a nőknél. A nők várható élettartama az EU-ban is hosszabb a férfiakénál, ugyanakkor esetükben a betegségben eltöltött időszak is hosszabb.