A DK a médiahatósághoz fordul a Hír Tv műsora miatt

  Budapest, 2012. május 7., hétfő (MTI) – A Demokratikus Koalíció (DK) a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz (NMHH) fordul a Hír Tv Célpont című műsora miatt, a párt elnöke, Gyurcsány Ferenc pedig több, a szakdolgozatával foglalkozó lappal szemben jogi eljárásokat kezdeményezett.

Varju László országgyűlési képviselő a médiahatóság épülete előtt hétfőn tartott sajtótájékoztatóján közölte: amíg a televízió nem kér elnézést Gyurcsány Ferenctől és a pécsi iskola volt igazgatójától, akit szerinte megtévesztettek, addig a DK politikusai nem nyilatkoznak a Hír Tv munkatársainak. Az NMHH vezetőjét, Szalai Annamáriát pedig arra szólítják fel, “tegye félre minden politikai pártkötődését”, és indítson eljárást a műsorban elhangzottak miatt – tette hozzá.
Varju László a sajtótájékoztatón a Hír Tv-t hírhamisítással vádolta meg, és azt mondta, Gyurcsány Ferencet, a DK elnökét a televízió Célpont című műsorában “valótlanul támadták meg”.
A Hír Tv május 4-én az érintett iskola igazgatójának szavaira hivatkozva azt közölte, Gyurcsány Ferenc nem vett részt tanítási gyakorlaton, ami pedig a diploma egyik feltétele.
Az ellenzéki képviselő erre utalva azt közölte, hogy Jedlicska János, a pécsi iskola volt iskolaigazgatója a Hír Tv műsora után egy nappal az ATV-nek azt mondta, a rejtett kamerával készített felvételt összevágták.
Varju László közölte azt is, hogy Gyurcsány Ferenc jogi eljárásokat kezdeményezett a Pécsi Újság internetes hírportállal, valamint a Magyar Nemzettel szemben is.
A sajtótájékoztatón Varju László a Hír Tv munkatársának kérdéseire nem kívánt érdemben reagálni. Azért nem nyilatkozik a Hír Tv-nek, mert “összevágott interjúval (…) befolyásolják a közvéleményt” – jelentette ki.
Az MTI kérdésére, hogy ő és képviselőtársai bíznak-e a pártelnök igazában, a DK-s politikus igennel válaszolt.