A diósgyőri ultrák még nem döntöttek, hogy visszatérnek-e

Akt.:
Hiányzik az ultrák által generált hangulat a stadionból
Hiányzik az ultrák által generált hangulat a stadionból - © Fotó: Homoky György
Miskolc – Javuló lapjárás az MLSZ-ben: puhul a kártya, de a regisztrációt életben tartó törvény még él.

– Az első csatát megnyertük, ezt örömmel nyugtázták nemcsak Diósgyőrben, hanem az országban mindenütt, ahol NB I-es csapatok vannak, de ezzel nincs vége, ugyanis a célunk nem a kártya használatának választhatóvá tétele volt, hanem az, hogy a beléptetéshez bevezetett regisztráció eltörlésre kerüljön, és ebben a mostani döntésben ez még nincs benne – válaszolta megkeresésünkre az a DVTK-drukker, aki a Bajtársak szurkolói csoport tagja, és részt vett a szurkolói táborok képviselőit tömörítő szurkolói iroda két héttel ezelőtti stratégiai egyeztetésén, és nyilatkozatadása során azt kérte, hogy a neve ne szerepeljen a médiában. – A szurkolói iroda összejövetelén kialakítottuk az álláspontunkat, ami nem kizárólag a tiltakozásra épül, hiszen megoldási javaslatunk is van, mégpedig az, hogy a beléptetésekor a kötelező regisztráció helyett arcfelismerő kamerarendszert használjanak az élvonalbeli mérkőzéseken. A stadionokban kiépített kamerarendszerek erre alkalmasak, tulajdonképpen csak a szoftvert kellene megvásárolni ahhoz, hogy ezt használni lehessen. Ez a megoldás nem kezelne mindenkit veszélyforrásként, viszont alkalmas lenne a kiszűrésre. Emellett érdemes lenne átgondolniuk a törvényhozóknak, hogy olyan büntetési tételek kerüljenek bele a jogszabályokba, amelyek egy sportrendezvényen elkövetett jogellenes cselekmény esetén kellő visszatartó erőt jelentenek.


Amennyiben Ön a szurkolói kártya miatt maradt távol a stadionoktól, visszatér a lelátóra?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Kíváncsiak voltunk arra, hogy jól gondoljuk-e azt, hogy az MLSZ mostani kártyás döntése nem eredményezi, hogy az ultrák, a szervezett szurkolói csoportok visszatérnek a lelátóra.

– A debreceniek már bejelentették, hogy a kártyás döntés nem eredményezi a visszatérésüket, mi diósgyőriek pár napon belül ülünk le, hogy kialakítsuk az álláspontunkat, úgyhogy erről most még nem tudok nyilatkozni – válaszolta a Bajtársak szurkolói csoport tagja, majd hozzátette: – De az biztosnak látszik, hogy folytatni kell a megbeszéléseket a politikai pártok, a labdarúgó szövetség képviselőivel a regisztráció témakörében.

ÉM-BCS


MLSZ-döntés: a klub vezetése egyetért

A szövetség szurkolói kártyával kapcsolatos lépésével kapcsolatban megkerestük a diósgyőri klub vezetését is:

– Egyetértünk a Magyar Labdarúgó Szövetség döntésével kártyaügyben, és Diósgyőrben élünk azzal a lehetőséggel, hogy nem lesz kötelező a szurkolói kártya használata – válaszolta az Észak-Magyarország megkeresésére Szabó Tamás, a DVTK NB I-es csapatát működtető cég ügyvezető igazgatója, majd így folytatta: – De ettől függetlenül arra kérjük a szurkolókat, hogy ne dobják el ezeket a kártyákat, részben azért, mert az életben maradt regisztrációs kötelezettség miatt ezzel gyorsabban tudnak jegyhez jutni, részben pedig azért, mert ezekkel a kártyákkal a jövőben különböző kedvezményeket vehetnek igénybe a DVTK-nál és a klub több partnerénél.


MLSZ – Sipos: a szövetség elment a falig

Budapest, 2015. július 1., szerda (MTI) – A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) “elment a falig” a szurkolói kártya kérdésében azzal, hogy a következő szezontól nem tette kötelezővé a klubok számára annak használatát. tovább »

Diósgyőrben nem kötelező a klubkártya

Miskolc – Percekkel ez előtt kapta kézhez a DVTK hivatalosan a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségének határozatát, amely szerint az MLSZ a 2015/2016-os idényben nem teszi kötelezővé a klubok számára a szurkolói kártya használatát – írja a DVTK hivatalos oldala. tovább »

Labdarúgó NB I – Vegyesen reagáltak a klubok az MLSZ döntésére

Budapest, 2015. július 1., szerda (MTI) – Vegyesen reagáltak a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő klubok a magyar szövetség (MLSZ) döntésére, amely szerint a továbbiakban az egyesületek határozzák meg, hogy egy adott mérkőzésre szóló jegy vásárlásakor kötelezővé teszik-e a szurkolói kártya használatát. tovább »

MLSZ: Nem lesz kötelező a szurkolói kártya

Az OTP Bank Liga 2015-2016-os versenyévadában a szurkolói kártya kötelezettségének kérdését az MLSZ a szervező klubok hatáskörébe utalja, a válogatott mérkőzések szervezőjeként pedig nem teszi kötelezővé a kártya használatát. tovább »
Sporthírek


hirdetés


hirdet�s