Friss hírek

2009.02.10. 21:01

Védett fákat "költöztet" a Budapest Airport

<p>A 2-es terminál fejlesztéséhez kötődően hat védett jegenyetölgy átültetését végzi el a Budapest Airport (BA) - olvasható a repülőtér üzemeltetőjének közleményében. A fák a terminál előtti bontási területről a XVIII. kerület egyik parkjába kerülnek.</p>

A 25 centiméteres átmérőjű, csaknem 7 méter magas különleges tölgyek szinte a terminál megnyitása óta ott álltak Ferihegyen. Most azért kell "elköltöztetni" azokat egy XVIII. kerületi parkba, mert építési területen állnak. Az elsőt kedden délelőtt emelték ki. Az összes fa áttelepítése két teljes napot vesz igénybe. Mindez 3 millió forintba kerül. A költségeket a reptér üzemeltetője állja. A BA vállalta azt is, hogy két éven át gondoskodik az átültetett fák utógondozásáról is.

A Budapest Airport a következő öt évben 261 millió eurót - átszámítva hozzávetőleg 65 milliárd forintot - költ a ferihegyi repülőtér bővítésére, fejlesztésére. A modernizációs programban 2015-re a repülőtér akár 15 millió utas fogadására lesz alkalmas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!