A devizahitelek forintra váltását javasolják

A legnagyobb biztonságot az jelenti a családoknak, ha forintra váltják devizahiteleiket – mondta Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján.

Hozzátette: a nemzetközi pénzügyi rendszerben újabb és újabb lökésen jönnek, ami kiszolgáltatottá teszi a közép-európai devizákat. A politikus szerint az átváltás terhet jelent, de ha nem oldják meg a problémát, az katasztrófához vezet.


A szóvivő elmondta: a 2008-as pénzügyi válság kezdetén senki sem tett lépéseket a gyökeres átalakítás érdekében. Most az jelentené a lehető legnagyobb biztonságot a bajba jutott családoknak, ha átváltanák hiteleiket forintra. Ebben az államnak, a családoknak és a bankoknak is részt kell vállalni, a megosztás mértékéről pedig egyelőre még készül a tervezet – mondta Szijjártó Péter. A közös teherviselésre az árfolyamok alakulása miatt is szükség van, az átváltási árfolyamról még egyeztetnek. Kérdésre válaszolva elmondta: tudja, hogy ez terhet fog jelenteni, de ha nem oldják meg a kérdést, akkor az katasztrófához vezet.
– Független Hírügynökség –