A dédesi cserbenhagyásos ügy „áldozata” az edző

A dédesi cserbenhagyásos ügy „áldozata” az edző
A dédesi cserbenhagyásos ügy „áldozata” az edző
Elmaradt a Parasznya – Dédestapolcsány megyei II. osztályú labdarúgó-mérkőzés.

A dédesiek ugyan megérkeztek, de az Északi csoportos összecsapásra csak hatan tudtak volna kivonulni, a szabály pedig minimum hét labdarúgó jelenlétét követeli meg – így a játékvezető nem fújhatott a sípjába.

Nem érkeztek meg

– Nálunk az a gyakorlat, hogy a meccs előtti napokon végigtelefonálom a fiúkat – említette Galuska József, a dédestapolcsányiak elnöke. – A játékosok megígérték, hogy minden rendben lesz, azaz jönnek, a kocsik is előálltak értük, de nem volt kiket elhozniuk. A fuvarosoknak Putnokról és Felsőnyárádról kellett volna összeszedniük nyolc labdarúgót, ebből azonban nem lett semmi. Mivel az utánpótlásgárdát is én vezénylem, így a nagyok találkozója előtt a gyerekekkel foglalkoztam, ezért csak az ő meccsük után szembesültem a számomra és számunkra megoldhatatlan helyzettel. Próbáltam telefonálgatni, de senkit nem értem el, tehetetlenségemben pedig azt hittem, hogy megnyílik a lábam alatt a föld. Velem, velünk ilyen még soha nem fordult elő. Úgy éreztem magam, mint egy cserbenhagyásos gázoláskor az áldozat. Én persze szerencsére életben maradtam, de a történtek miatt egész éjszaka nem aludtam, aztán másnap igyekeztem az okok végére járni.

Ingyen játszanak

A sportvezető elmondta: a távol maradóknak különböző, részben elfogadható, részben elfogadhatatlan munkahelyi, családi és egyéb gondjai merültek fel, ki ezért, ki azért nem jelent meg. Fegyelmit viszont senkinek nem adhat, hiszen a labdarúgók a dédesi klub két szép „szeméért”, vagyis szeretetből futballoznak a községi sportegyesületben.

– Ígéretet kaptam arra, hogy ilyen eset többé nem fordul elő – folytatta Galuska József. – Most minden összejött, nálunk is érvényesült Murphy törvénye: ami el tud romlani, az el is romlik – és mi „elromlottunk”. Kevesen vagyunk, összesen tizenhat-tizenhét játékosra számíthatunk, a bajt legközelebb hatékonyabb belső munkaszervezéssel igyekszünk elkerülni.

ÉM-KT


A várható ítéletről

A Magyar Labdarúgó Szövetség megyei igazgatóságának fegyelmi bizottsága még nem tárgyalta az ügyet, de – az egyik aktíva elmondása szerint – valószínűleg most is a korábbi gyakorlatot követik: a 3 pontot 3-0-s gólkülönbséggel várhatóan Parasznya javára igazolják, a Dédestapolcsányt pedig írásbeli figyelmeztetésben részesítik. A dédesiek „halmazati” büntetése pedig az lehet, hogy – a két együttes párharcában – a tavaszi idényben is a Parasznya lesz majd a pályaválasztó.

Nagyon akarják az aranyérmet az aszalóiak

Aszaló – Százszázalékos teljesítménnyel vezeti a megyei II. osztály Északi csoportját Aszaló gárdája. tovább »

Csak hatan voltak a dédesiek Parasznyán…

A labdarúgó megyei II. osztály Északi csoportjának 4. fordulójában négy mérkőzést játszottak volna vasárnap… tovább »

“Ennyi sárga lapot a pszichiátriai intézetben sem osztottak ki” – Ez történt a hétvégén a borsodi focipályákon

Összefoglaló a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei labdarúgó bajnokságok (NB III, megye I és megye II) elmúlt hétvégi mérkőzéseiről: pazar fotók és videók, még parádésabb edzői nyilatkozatok, valamint a bajnokságok tabellái. tovább »