VOLT Fesztivál – A csillagok városa, Sopron

Akt.:
Sopron, 2017. június 30. Óriáskerék Sopronban, a 25. VOLT Fesztivál második napján, 2017. június 29-én.
Sopron, 2017. június 30. Óriáskerék Sopronban, a 25. VOLT Fesztivál második napján, 2017. június 29-én. - © MTI Fotó: Mohai Balázs
Sopron – Csütörtökön a Volt fesztivál napja csöpögősen indult, de délutánra minden rendeződött: mire jött Geszti Péter és a hajnali kakaóscsigák a születésnapi Rapülők-buli, egyre nagyobb tömeg ugrált azokra a slágerekre, amelyek megszületésénél még a kiságyban rugdalóztak. Az ősi rap most is működött, és az egész olyan végtelenül magyar, hogy jó volt ott lenni.

A Punany Massif hozta a formáját, és hát Martin Garrixra a nagyon várt fiatal de roppant népszerű DJ zenéjére már tombolt a nép, és még az eső sem kezdett rá.

A holland tehetség aláírta a csillagját is

A Telekom VOLT Fesztiválra érkező világsztárok a „csillagok” 2011 óta minden évben nyomot hagynak Sopron utcáin. A VOLT szervezői évente öt világsztárt és néhány hazai állócsillagot Ef Zámbó István egyedi alkotásával, egy-egy közterületi szobor-székekkel ajándékoznak meg. A székeket minden sztár boldogan fogadta eddig, de szerencsére ahhoz is hozzájárultak, hogy azok Sopron utcáin, terein, teraszain kerüljenek felállításra. Ma már Sopronban, a Csillagok Városában járva közel 30 helyen pihenhetünk meg és szelfizhetünk kedvenc világsztárunk székében.

Csütörtökről szólva a Years and Years együttes nem hagyható ki, a lányszíveket elbűvölte teljesen Olly Alexander énekes egyénisége.

Pénteken délután még tortacsata is volt, aztán a két nagyszínpadon óriási sztárok következnek: Pendulum Live, Paramore és Tankcsapda többek között.

Szombat óriási nap lesz: The Cult, Imagine Dragons és a másik nagyszínpadon a magyar mesterhármas: Majka, Quimby, Halott Pénz.