A csillagok háborúznak majd a tokaji katlanban

Akt.:
Jól ismert dallamok csendülnek majd fel a Fesztiválkatlanban
Jól ismert dallamok csendülnek majd fel a Fesztiválkatlanban
Tokaj – Az áprilisi budapesti bemutató után elsőként június 25-én Tokajba érkezik a John Williams Filmharmonikusok-koncert, a Budafoki Dohnányi Zenekar előadásában, amely felejthetetlen élményt kínál minden filmzene és Star Wars-rajongónak.

A műfaji sokszínűségéről ismert szimfonikus zenekart és a közel kétszáz tagú kórust Hollerung Gábor zeneigazgató vezényli, a produkciót filmrészletek, hazai táncegyüttesek és légtornászok látványos koreográfiája kíséri.

A Budafoki Dohnányi Zenekar (BDZ) 2007-ben rendezte első filmzenekoncertjét, mellyel egy új műfajt teremtett Magyarországon. A John Williams Filmharmonikusok-koncert rendkívüli élményt és szórákozást ígér a közönség számára, ahol a Star Wars-filmzenék kapják a főszerepet. Sosem hallott teljességben mutatják be a jól ismert és az eddig itthon nem játszott számokat is. A Csillagok háborúja filmzenéit idén negyedszerre jelölte díjra a Filmakadémia, bár eddig csak egy szobrot kapott 1978-ban. Williams pályája során több mint száz film zenéjét írta, munkásságát számos díjjal elismerték, öt Oscar-, húsz Grammy-, négy Golden Globe- és négy Emmy-díjat nyert. Az amerikai zeneszerző negyven éve dolgozik együtt Steven Spielberg rendezővel, így a koncerten a közös munkásságukat fémjelző filmek közül is felcsendülnek az ismert dallamok.

A koncerten a Star Wars mellett felhangzanak az E.T. – a földönkívüli, az Indiana Jones, a Jurassic Park ismert és a közönség körében kedvelt filmzenéi, és egy-egy szám a Harry Potter- és a Reszkessetek betörők- filmekből is. A BDZ most először mutatja be a Kapj el, ha tudsz, a Hook, a Visszatérés Sohaországba és az Egy gésa emlékiratai című filmek zenéit.

ÉM


Hasznos infók – 25. Zempléni Fesztivál Jubileumi Extra

John Williams Filmharmonikusok – a Budafoki Dohnányi Zenekar koncertje

Időpont: 2016. június 25. (szombat), 20.00 óra

Helyszín: Tokaj Fesztiválkatlan

Jegyek kaphatók: www.broadway.hu, www.fesztivalkatlan.hu

hirdetés


hirdet�s