A csikósok nem, a gulyások igen

Az esős időjárás miatt a szervezők kénytelenek voltak július 3-4-re elhalasztani az idei Hortobágyi Lovasnapok programsorozatát, de az újabban hozzácsatlakozó országos gulyásversenyt megrendezték pénteken és szombaton.

A hagyományoknak megfelelően – hiszen ez már a 14 volt -, a Pusztai Állatparkban pásztorok, gulyások és bojtárok párban mérték össze egymással tudásukat állathajtásban és –számlálásban, vízhúzásban, állatkifogásban, karikásostor és gulyásbot használatban. Ezenkívül a viseletüket is értékelte a zsűri.

A Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesülete és a Hortobágyi Génmegőrző Nonprofit Kft. által rendezett szakmai versengés után egy másik műfaj, a tánc vette át a főszerepet: a víziszínpadon szombat délután immár ötödik alkalommal az országos pásztortáncversenyt rendezték meg, mely után vendégegyüttesek is felléptek. A kétnapos rendezvény az állatparkban felállított sátorban hagyományos pásztorbállal zárult.      0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s