A cserépfalui Dósa Ildikó a legjobb a megyéből

A cserépfalui Dósa Ildikó a legjobb a megyéből
A cserépfalui Dósa Ildikó a legjobb a megyéből
2013 futó nevezett szombaton a 18. KPMG Kékes Csúcsfutásra, ahol a 671 méteres szintkülönbség mellett a kánikulával is meg kellett küzdeniük a résztvevőknek.

A 2013-as nevezői szám abszolút rekord az esemény történetében, egy év alatt is nagy a fejlődés (tavaly 1700 regisztrálót jegyeztek). A mezőny 32 fokos melegben indult el. A mátrafüredi rajt 343 méteres tengerszint feletti magasságnál fekszik, a Kékes pedig 1014-en, így a 11.6 kilométeres táv igazi nehézsége a folyamatos emelkedésben állt, különös tekintettel a Mátraházát követő 14 %-os meredekre, majd a cél előtt a sípályán az igazán bokanyűvő végső kapaszkodóra.

A megyéből a legjobb helyezést a 31éves cserépfalui Dósa Ildikó érte el, a nők közt a 29. lett. A korelnökök a nyolcvanesztendős Sztarenszky Tiborné, Marika és Zsiga János voltak. A futáson Kovács “Kokó” István olimpiai bajnok mellett szerepelt a Suhanj! Alapítvány színeiben egy látássérült, egy handbike-os, és öt kerekesszékes sportember is. A mezőnyt tovább színesítette Iváncsics Zsolt, aki ezúttal két összekapcsolt futóbabakocsit tolt fel a csúcsra, bennük mozgássérült gyerekkel(140 kg).

A szokások szerint – mintegy fáradozása jutalmául – nyakában az éremmel mindenki elkészíthette az elmaradhatatlan fotóját az ország csúcsát jelző piros-fehér-zöld színre festett kőnél. A kétezres mezőnyben 18 olyan sportember is akadt, akiknek idén már tizenyolcadszorra tehették ezt meg, azaz 1998 óta minden évben célba értek. A győztes a tavalyi címét megvédő, egyéni csúcsot elért Bogos Tamás, aki eddig mindkét indulásakor első lett illetve a 44 éves Staicu Simona, akit csak hat férfi volt képes megelőzni, abszolút 7. helye igen figyelemre méltó.

Eredmények:

Férfiak:

1. Bogos Tamás (47:14, ARAK)
2. Pelsőczy Attila (48:45, TFSE)
3. Varga Dániel (49:23, Sashegyi Gepárdok)


Nők:

1.Staicu Simona (55:27, Dunakeszi)
2.Szatmári Adrienn (1:00:47, FutaPécs SE)
3.Szentpéteri Diána (1:02:56, HRSE)Sporthírek