A csehek győztek, a magyarok a hetedikek lettek a rendőrök első futball-világbajnokságán

Csehország nyerte a rendőrök Prágában rendezett első futball-világbajnokságát, a legjobb nyolc közé jutott magyar válogatott pedig a hetedik helyen végzett – értesült a Független Hírügynökség.

A második helyet Egyitpom szerezte meg, a döntőben a csehek 3:1-re verték a nílusi ország rendőrválogatottját. Harmadik a román csapat – tájékoztatott kedden Petra Srnková ((ejtsd: petra szrnková)), a cseh Országos Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Nem termett babér a negyedik helyre szoruló oroszoknak, az őket követő szaud-arábiaknak és a hatodik Kuvaitnak sem. Kongó Demokratikus Köztársaság gárdája eleve csak a nyolcadik lehetett, mert technikai okokra hivatkozva kénytelen volt lemondani a részvételt.

A nyolc csapatot két csoportba osztották, a selejtező csoportmérkőzéseken a magyar válogatott az oroszoktól 6, Szaud-Arábiától 5, Egyiptomtól pedig 12 gólt kapott, miközben a magyarok egyszer sem találtak a hálóba. Az összesen 23 kapott góllal a magyar csapat csoportjában egyetlen pontot sem szerzett a rendőrök Prágában rendezett első futball-világbajnokságában. A Kongóval le nem játszott meccsért automatikusan három gólt írtak a magyarok javára, így végeztek a hetedik helyen.

A kupa a cseh rendőrség testnevelési szervezeteit tömörítő szövetség, az UNITOP rendezésében augusztus 13-18. közt zajlott.