A csalódott Diósgyőr szurkolók felhatalmazták Bacsa Patrikot

Akt.:
A csalódott Diósgyőr szurkolók felhatalmazták Bacsa Patrikot
A csalódott Diósgyőr szurkolók felhatalmazták Bacsa Patrikot - © Fotó: Vajda János
Miskolc – Futótűzként terjed egy nyílt levél az interneten, amelyben Bacsa Patriktól kérik a szurkolók, hogy “rúgja be az öltöző ajtaját” és szedjen össze egy csapatot.

Egyre többen osztják meg a levelet, és írják alá, hogy támogatják annak tartalmát. Eszerint a szurkolók Bacsa Patriktól várják, hogy a csapat élére álljon, és a debreceni mérkőzéstől teszik függővé, hogy kimennek-e a következő hazaira.

Nyílt levél Bacsa Patrikhoz!

Tisztelt Patrik!

Ezúton szeretném kérni tőled,

Te, aki megjártad a poklot és a mennyet,
Te, akit gyűlöltünk és szerettünk,
Te, aki „a mi kutyánk kölyke” vagy,
Te, aki itt nőttél fel köztünk,
Te, aki átérzed mit éreznek a drukkerek,
Te, akinek jelent valamit a Sorsod Borsod,

itt az ideje, hogy a Csapat Kapitányává válj!

Ma este gondold át, hogy milyen hét vár Rátok.

Fel vagy hatalmazva. Ez a hét nem a modern fociról kell, hogy szóljon. Ez már nem a pénzről, és a felettetek döntő emberekről szól. Beszélj a családoddal, barátaiddal. Ugorj át Eperjesi Gabihoz és beszéljétek át mi történt az elmúlt hetekben. Beszélj Elek Ákossal, beszélj Vitelki Zoli ’bá’-val, beszélj Benczés Miklóssal és mindazokkal, akikben bízol és tudod, hogy támogatni fognak. Kérj tőlük tanácsot. Kérd meg őket, hogy támogassanak a harcban.

Hétfőn pedig.. Rúgd be az öltöző ajtaját és tegyél rendet a fejekben.

Fel vagy hatalmazva. Állj elő bátran. És nevezd meg a Csapatod. A Diósgyőr csapatát. Mint a Grundon. Mint amikor a panelek aljában, a lakótelepen kiválasztottuk a barátokat.

Fel vagy hatalmazva. Nézz végig a csapaton, nézz mélyen a szemükbe. Ha azt látod majd benne, hogy igen, ez a srác segít majd Neked a harcban, ha látni fogod, hogy ő is meghozza az áldozatot a csapatért. Aki tudja jól, hogy ha rajtad múlna, ezt Te is megtennéd érte. Szólj az ifiből, akiben bízol, ismered őket, együtt nőttetek fel, ha meghal a pályán a mezért, Veled együtt. Ezt hívják csapatnak!

Fel vagy hatalmazva. Nyugodtan állítsd fel azokat, akikkel ezt a hetet már nem szeretnéd végigcsinálni. Sétáljanak ki az öltözőből, jelentsenek sérültet, nem kell a nép haragjának kitenni őket. Azonban Te tedd ki őket az öltözőből. Aki, nem áll be mögéd, Gabi, Boti és Nikosz mögé, arra nincs szükség a hátra lévő négy meccsen. Komoly szavak ezek, de meg kell tenned!

Fel vagy hatalmazva. Itt dől el minden. Ha sikerül megmaradtok, mint Csapat. Ha nem, végünk. Apránként lépésről – lépésre meghalunk! Inkább haljatok meg csúszva-mászva a pályán, mint tiszta szerelésben, feltartott kezekkel!
Mert, ha hétvégén Debrecenben el kell majd számolnotok magatoknak, akkor tudjátok majd meg, hogy győztesek voltatok, vagy pedig vesztesek! Hogy éltetek vagy haltatok!

Nem a képességeitekkel van gond. Tudjuk, hogy nem vagytok kislányok. Tudjuk, hogy tudtok játszani is, ha akartok. Akartok?

Ha készen álltok, fogjatok össze. Segítsen mindenki!

Jöjjön Vitelki, jöjjön Benczés, Sütő, Zsivóczky, Kiser. Segítsen mindenki a héten az edzések alatt. Nem szégyen elfogadni a segítséget. Segítsétek Fernando munkáját. Ő spanyolul nem fog tudni érzelmeket közvetíteni, de Te igen! Ez most nem ellene szól. A nyári felkészülés az övé, de most ezt Nektek, itt lévő pár diósgyőri érzelmű játékosnak és edzőnek kell rendbe tenni. Együtt. Mindenkinek. Legyen összefogás. Álljatok bele a héten a munkába. Gyakoroljatok, fussatok, lőjetek kapura.

Fel vagy hatalmazva. Kérlek, tedd meg ezt értünk! Legyen szó bármilyen harcról! Mindig az győz, aki mindent belead. Az élete árán is! Nekünk, miskolciaknak ez az életünk! Ezekért a hétvégekért élünk. Ezekért a pillanatokért harcolunk. Mi nem tehetjük be a lábunkat az öltözőbe! Mi nem küzdhetünk helyetted a pályán! Tedd meg ezt kérlek és küzdjetek oroszlánként Debrecenben. Ez most rajtatok múlik. Az a három pont a Tiétek lesz. A Csapatodé. A Paks elleni három pont pedig a Miénk. Mert ígérem Neked, hogy ha ezt megteszed, ott leszünk. Ha nem, üres stadion előtt fogtok kizuhanni a másodosztályba.

Tehát vagy túléljük, ezt a harcot egy Csapatként vagy odaveszünk egyénenként! Ennyi a történet! Ez Diósgyőr! A múlt dicső, a szenvedély örök.

HAJRÁ DIÓSGYŐR!!!

A színművész nyílt levele

A DVTK – Mezőkövesd mérkőzés után a Miskolci Nemzeti Színház művésze, Fandl Ferenc is nyílt levelet írt:Miskolc - A borsodi kiesési rangadó vendégsikerrel zárult az új DVTK-­stadionban. Történelmi nap volt a szombati a diósgyőri labdarúgásban, hiszen másfél évnyi munka után megrendezhették az első hivatalos bajnoki mérkőzést az új stadionban, amely 13,1 milliárd forintba került, s amelyben 14 655 s...

A Diósgyőr Gladiators szurkolói csoport is ott volt az új diósgyőri stadionban
Miskolc - Több ezer lelkes szurkoló az új stadion avatóján, de ünnep helyett békétlenül zárult a szombat. A villamos szélvédője mögött látni a piros DVTK-sálat, teljes hosszában kifeszítve, hogy a vezető magától díszítette fel így a járművet, vagy munkahelyéről érkezett a biztatás, nem tudni. Mutat...

Szurkolói tüntetés Diósgyőrben
Miskolc - Több száz csalódott DVTK-szurkoló jelent meg a Diósgyőr - Mezőkövesd (0-1) meccs után a klubháznál, „A Diósgyőr mezt nem érdemlitek” rigmust skandálva. [related-post post_id="3851087"] [related-post post_id="3850938"] [related-post post_id="3851054"] ...

Mezőkövesd, Miskolc - A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 29. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája a Mezőkövesd Zsóry FC együttesét fogadta szombaton 17 órától Miskolcon. Az összecsapás után Fernando Miguel Fernandez Escribano, a DVTK vezetőedzője és Kuttor Attila, a Mezőkövesd Zsóry FC vezetőedzője ért...

Mezőkövesd, Miskolc - A labdarúgó OTP Bank Liga NB I 29. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája a Mezőkövesd Zsóry FC együttesét fogadta hazai pályán szombaton 17 órától Miskolcon. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on! Labdarúgó OTP Bank Liga NB I, 29. forduló ...

Miskolc - A Diósgyőri VTK-Mezőkövesd Zsóry FC élvonalbeli labdarúgó-mérkőzéssel avatták fel szombaton a hazai csapat közel 15 ezer férőhelyes új stadionját. "Ez a 21. századi aréna a várost szimbolizálja, amelynek minden adottsága megvan ahhoz, hogy nagy tetteket vigyen véghez. Miskolcon lehet na...