A családtagok közül is elkapták a tbc-t Faddon

Többen is megfertõzõdtek annak a faddi nõnek a családjában, akinél január 20-án mutatták ki a TBC-t – erõsítette meg a Független Hírügynökség értesülését Herczig Gáborné, a település jegyzõje. Az ÁNTSZ járványügyi vizsgálatot rendelt el a településen, amelynek eredményét ígéretük szerint pénteken jelentik be.

Faddon egy hétgyermekes asszony betegedett meg TBC-ben. Jelenleg a szekszárdi kórházban fekszik egy elkülönített kórteremben. Gyermekei közül egyik sem lett rosszul – állította csütörtökön a családfõ. Ennek ellenére az önkormányzat eltiltatta a gyerekeket az iskolából addig, amíg kivizsgálásuk nem fejezõdik be.

Falus Ferenc országos tisztifõorvos korábban azt mondta: az ÁNTSZ kistérségi intézete elrendelte a szûréseket, ezeket el is végezte, gondoskodott a gyógyszeres kezelésrõl, a megelõzõ kezelésekrõl. Az ÁNTSZ egyébként csaknem 50 embert keresett meg, azokat, akik közvetlen kapcsolatban voltak a beteg asszonnyal. Korábban azt mondták, ha lesznek még további megbetegedések, akkor az egész településen teljes lakossági szûrést rendelnek el.

Címkék: ,