A család szeretete segíti

Mata Ricsi (középen), Az ének iskolája zenei tehetségkutató verseny résztvevője otthoni környezetben, családi körben Igriciben | Fotó: Ádám János
Mata Ricsi (középen), Az ének iskolája zenei tehetségkutató verseny résztvevője otthoni környezetben, családi körben Igriciben | Fotó: Ádám János - © Fotó: Ádám János
Igrici, Budapest – Ricsi osztályelsőként került be a legjobb 8 énekes közé.

Mata Ricsi ismét megríkatta közönségét. Olvasóink bizonyára emlékeznek a 13 éves igrici kisfiúra, ő az, aki ismerősei biztatására és keresztapja segítségével elindult Az ének iskolája című tehetséggondozó műsorban. Először bejutott a legjobb 16 közé, vasárnap pedig osztályelsőként a legjobb 8 közé választotta a zsűri. Máté Péter: Hazám című dalát énekelte szívhez szólóan.

– Nagyon örülünk Ricsi sikerének, az elején gondolni sem mertük, hogy ekkora sikere lesz – mondta az Észak-Magyarországnak a fiú édesanyja, Veres Szilvia. – De Ricsi hisz magában, csak kell, hogy valaki mellette álljon és segítse. Amióta a tévében szerepel, a faluban mindenki gratulál neki. Az énektanára, az iskolaigazgató és az ismerősök mind azt mondják: „Csak így tovább, Ricsi!”

Sikerült Ricsivel is beszélnünk. Elárulta, amikor kiderült, bent van a legjobb 8-ban, nem is akarta elhinni.

– Nem gondoltam, hogy sikerülhet. De biztatott az egész család, anyukám, apukám és a testvéreim, és tudom, hogy az ő szeretetük segít engem a versenyben – fogalmazott a tehetséges énekes.

ÉM-HE