Nagyvilág

2010.08.05. 12:36

Csak gyakorlat volt a repülőbaleset?

<p>A zimbabwei polgári légi irányítás vezetője csütörtökön megerősítette, hogy leszállás közben baleset ért egy a Harare Nemzetközi Reptérre Londonból érkező Boeing 767-es típusú repülőgépet - közölte az AFP-vel.</p>

A francia hírügynökségnek ugyanakkor a kenyai és dél-afrikai légitársaságok hivatalnokai azt állították, hogy csak gyakorlatról van szó.

A zimbabwei polgári légi irányítás vezetője azt közölte, hogy egyelőre próbálják kideríteni, mi okozta a balesetet és létrehoznak egy "sürgősségi segélyvonalat" is. David Chawota nem nevezte meg az érintett légitársaságot, arról sem beszélt, hogy mi történt a repülővel.

A British Airways szóvivője és az Air Zimbabwe vezetői azt nyilatkozták: nem tudnak arról, hogy bármelyik gépüket baleset érte volna.

A South African Airways és a Kenya Airways azt közölte, hogy nekik azt mondták, gyakorlatot tartanak a hararei reptéren. "Mi sem tudtunk semmit erről, de jöttek mentőautók és rendőrök vették körbe az épületet, mintha valóban történt volna valami" - mondta a Kenya Airways egyik munkatársa.

Tavaly novemberben az Air Zimbabwe egyik járata lecsúszott a hararei reptér kifutópályájáról, miután egy csoport sivatagi varacskos disznóval ütközött.

A Boeing 767-es 375 utas szállítására alkalmas.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!