A Cirkuszhercegnő mércéje a Marica grófnő

Akt.:
A Cirkuszhercegnő című nagyoperett olvasópróbáján a társulat tagjai az előadás jelmezterveivel is megismerkedhettek
A Cirkuszhercegnő című nagyoperett olvasópróbáján a társulat tagjai az előadás jelmezterveivel is megismerkedhettek - © Fotók: Kozma István
Miskolc – A Margitszigeten mutatják be először a miskolci színház új évadába szánt nagy­operettet.

Szokatlan módon ajánlotta a közönség figyelmébe készülő, a miskolci színpadra a 2018/2019-es évadban kerülő új előadását a színház.

„Közös gyermek”

A héten a sajtó jelenlétében tartották az új produkció születését indító olvasópróbát.

A felfokozott érdeklődést az is indokolhatja, hogy a Cirkuszhercegnő a Szabad Tér Színház és a Miskolci Nemzeti Színház „közös gyermeke”, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, a Budapesti Nyári Fesztivál keretében látható majd először. De nem csak a fővárosi bemutatkozás miatt téthelyzet ez a teátrum társulata számára. Béres Attila színházigazgató az olvasópróba kezdetén arról beszélt: a minőségből nem engedhetnek. A mérce ebből a szempontból a lassan véget érő színházi szezon operettbemutatója, a Marica grófnő, és hogy mit jelent, ha ennél lejjebb nem adhatják, ez az idei rendkívüli sikerre utal.

file6zumy62q5kj157pt5i5x-1_650

A két előadásban közös egyébként, hogy mindkettő rendezője Szabó Máté. Ő pedig azt árulta el, hogy a Cirkuszhercegnő egyebek között attól is különleges lesz majd, hogy az előadásban valóban megelevenedik a cirkusz világa – bűvészmutatványokból az olvasópróba közönsége is ízelítőt kaphatott. Kálmán Imre nagyoperettje a két világháború között, német nyelven íródott, „andalító, de fordulatos történet, melyben a cirkusz világa mögött felsejlik az arisztokrácia vonzó, de rejtett hazugságoktól sem mentes titokzatos élete, a tét pedig nem más, mint a mindent elsöprő és felülíró szenvedély, a tiltott, vágyott, de az életben meglehetősen ritka boldogság megtalálása” – összegzi a művet a miskolci színház.

szabo-mate-foto-kozma-istvan_650

A budapesti bemutató 2018. július 20-án és 21-én lesz, Dobó Enikő és Miller Zoltán főszereplésével. A miskolci előadásokban – szeptembertől – Eperjesi Erikát és Szőcs Arturt is láthatja majd a Miskolci Nemzeti Színház publikuma.

– ÉM –


A Cirkuszhercegnő című operett olvasópróbája a Miskolci Nemzeti Színházban
Miskolc - A sajtót is beengedték kedden délelőtt a Szabad Tér Színház és a Miskolci Nemzeti Színház közös produkciójaként készülő Cirkuszhercegnő című operett olvasópróbájára. A bemutató a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon esedékes, július 20-án, de a próbáknak egyelőre a miskolci teátrum a hel...