A ciklus utolsó közgyűlése Székesfehérváron

Ünnepi, értékelő üléssel zárta a négyéves ciklust Székesfehérvár közgyűlése csütörtökön. Az önkormányzat 180 milliárd forinttal gazdálkodott az elmúlt négy évben, ebből 40 milliárd forintos fejlesztés valósult meg.

A közgyűlésen Viniczai Tibor, a város megbízott polgármestere összegezte a ciklus eredményeit. Elmondta: legfontosabb beruházásként a panelprogramot említette, csaknem 20 ezer lakás újult meg 14 milliárd forintból. Intézmények felújítására, akadálymentesítésre 2,5 milliárd forintot költött a város. A tinédzserek HPV elleni védőoltására 50 milliót fordítottak, 110 millióból újították fel az orvosi rendelőket és 180 milliót költöttek térfigyelő-kamerák létesítésére, aminek köszönhetően jelentősen csökkent a bűncselekmények száma.

Viniczai Tibor a támogatások kapcsán hangsúlyozta: ezer tanulót juttattak ösztöndíjhoz, évek óta tart az iskolatej-program, és milliárdos nagyságrendben fordítottak pénzt szociális támogatásra, amelyből 60 ezren kaphattak.

A következő négy év feladatai között a megbízott polgármester az uniós támogatást nyert Királyi séta projektet, azaz a Nemzeti Emlékhely megújulását, egy makettváros és kalandpark építését említette. Kiemelte továbbá a börgöndi repülőtér, illetve a nyugati elkerülő út 3. ütemének megvalósítását, a csatornázás 3. ütemének befejezését, valamint a szociális bérlakásokról szóló rendelet módosítását és a hozzá kapcsolódó etikai kódex elfogadását.

Az ülésen a frakcióvezetők megköszönték a közgyűlés tagjainak és a hivatal dolgozóinak az elmúlt években végzett munkát.