A cigányság és az UFO-k

Lefogadom, hogy nem tudnak olyan témát mondani a fórumozóink egy részének, amiről ne a romák jutnának eszébe. Bármit írhatunk, az jön be nekik egy pillanat alatt. –sothis jegyzete

Olyan ez, mint a szakállas viccben, tudják, amikor az érettségiző kihúzza magyarból Arany Jánost és megszólal: – Arany János nagy költő volt, de Petőfi még nagyobb, született 1823 január elsején… Na ilyen ez. Írhatunk mi itt cikket akár arról, hogy a vadasparki vaddisznókoca első alkalommal vitte a makkosra a kismalacokat vagy arról, hogy valaki UFO-t látott a diósgyőri vár felett, a fórumban úgyis cigányozni fog.

Azért az már beteges valahol, hogy mással nem tud valaki foglalkozni csak azzal, hogy a romák ellen agitáljon. Tegnap a hátsó szomszédban lakó romák égettek valami műanyagot, mire észbe kaptam a füst a nyitott ablakon keresztül finoman beterítette az egész lakást. Anyáztam egy tíz percig és becsuktam az ablakot. Ennyi. És nem ébredtem azzal a gondolattal ma reggel, hogy népirtást kell rendeznem, mert majdnem kifüstöltek a kecóból.

Pszichológus ismerősömmel beszélgettem nemrégiben a fórumainkon elszabaduló pokolról, ő azt mondta, hogy ez egy védekezési mechanizmusa a sikertelen embereknek. Valamire/valakikre rá kell kenni a saját bénaságát, szerencsétlenségét, hogy nem úgy alakul az élete, ahogy tervezte és mivel nem tudja elhárítani, ezért keres magának egy ellenséget. Igazán keresnie sem kell, mert itt van előtte. Egy etnikum, amelyiknek – finoman szólva is – integrációs, megélhetési nehézségei vannak és a népcsoport nevét már-már szinonimaként használják a bűnözésre. Szóval megtalálják a főellenséget, akire az összes mérget rá lehet borítani, a fórumainkon meg lehet szidni a cigányságot. Álneveken persze. Mi meg nem győzzük moderálni. Az már tökmindegy, hogy a cikk az egy UFO észlelésről szól, valahogy bele kell keverni a romákat és már indulhat is az össznépi acsarkodás. Olcsóbb kifizetni a szélessávot, és osztani azt, aki nem is tud válaszolni, mert azt se tudja, hogy mi is az a Internet, mint elmenni a doktor bácsihoz, lefeküdni a kanapéra és elmesélni neki mondjuk azt, hogy szar a házassága vagy verték gyerekkorában.

Van egy másik vetülete is a problémának. Nagyon esélyes, hogy a 2010-es parlamenti választásokra a romakérdés feszegetésével, illetve a megoldási javaslataival be lehet kerülni. Nagyon sokakat foglalkoztat ez a kérdés és igen fontos problémája a társadalomnak bárhonnan is nézzük (illetve nem bárhonnan, mert a parlamenti nagy pártok számára a cigányság nem más, mint rengeteg szavazat, amit meg lehet venni négyévente, voksonként egy szál lecsókolbászért). A Jobbik, a borsodi vajda, vagy a monoki polgármester nagyon ráment a témára, három irányból közelítik meg a problémát és gyakran ugyanoda lyukadnak ki, – a nagy magyar abszurd lexikonba bekerülhetne, ha lenne ilyen – lásd szociális segély közmunkáért.

Természetesen nem arra akarok kilyukadni, hogy az országos gárdakapitány vagy Szepessy Zsolt versenyt fórumozna a portálunkon, hanem inkább arra, hogy a szimpatizánsaik (akiket valószínűleg nem is ismernek, de megtalálták bennük a prófétát. A magyarságnak ugyebár vezérre van szüksége…) önként és dalolva fórumoznak, magukévá téve az eszméiket és még a diósgyőri UFO-észlelésről is az jut eszükbe, hogy “A pufók ufók nem hiszem, hogy Borsod megye iránt érdeklődnének. Itt cigány rezervátum van, s ők pedig nem akarhatnak bajt a fejükre…”

Tóta W. Árpád írt nemrég egyik blog bejegyzésében arról, hogy egyes emberek a fórumon kéretlenül is propagandát fejtenek ki kedvenc pártjuk mellett, illetve az őket bírálók ellen, azok meg dörzsölhetik a tenyerüket, mert ingyen reklámot kapnak. Nálunk is ez megy csak nálunk a cigányozás a fő vonal, az orbánozás, fletózás meg már lassan kikopik a köztudatból.

sothis blogja: Vadkelet

Kapcsolódó cikk: