A cigándi táncosok meggyőzték tudásukról a zsűrit

Cigándi táncosok a versenyen
Cigándi táncosok a versenyen - © Fotó: Magánarchívum
Cigánd, Sátoraljaújhely – Cigándi táncosok sikere a Sipos György Néptáncfesztivál és Tehetségnapon.

A Sárospataki Alapfokú Művészeti Iskola immáron tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Sipos György Néptáncfesztivál és Tehetségnapot, benne a XXI. Szólótánc Versenyt is. Az eseménynek a sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Művelődési Központ Latabár Színháza adott otthont, melyen a Cigándi Gyermek Néptáncegyüttes és a Cigándi Tiszavirág Néptánccsoport közel hatvan tagja is részt vett.

Díjeső

A cigándi táncosok több kiváló eredményt értek el. Kiemelt arany minősítés és az ezzel járó „Bodrogmenti Kisbokréta” díj tulajdonosa: Gyárfás Attila, aki harmadszor érdemelte ki a Kisbokrétát. Kiemelt arany minősítés és az ezzel járó „Bodrogmenti Kaláris” díj tulajdonosa : Jóni Dorina. Arany minősítést kapott Gyárfás Anikó, Szigeti Csongor, ezüst minősítést Bodnár Dominik és Polyák Patrik.

A XI. Sipos György Néptáncfesztiválon arany minősítést kapott a Cigándi Gyermektáncegyüttes a Rábaközi táncok című produkciójáért.

Kiemelt arany minősítést szerzett a Cigándi Gyermektáncegyüttes a Bodrogközi táncokért és a Cigándi Tiszavirág Néptánccsoport Játékok és táncok a Bodrogközből című előadásáért. A két felkészítő tanár Gyöngy Ilona és Lőrincz László volt.

ÉM


Jernei Vanda felolvassa a művét
Cigánd - Ötödik alkalommal írták ki a Cigánd Városi Művelődési Központ dolgozói az író-költő pályázatot. Cigándon több mint fél évtizeddel ezelőtt gondoltak egy nagyot, és meghirdették az Amatőr író-költő pályázatot, amely idén már az ötödik alkalmat jelentette, így joggal mondható el, hogy a pál...