A cigándi szemétszörny Gödöllő felé tart

A szemétevő szemétszörny
A szemétevő szemétszörny - © Fotó: KG
Cigánd – Cigánd önkormányzata Szelektálj Cigánd projektjének zárónapján a Szabadidő Központban és a Nagy Dezső Művelődési Házban a Kántor Mihály Általános Iskola tanulói nem szokványos ismeretterjesztő programokon vehettek részt.

Hulladékból szobor

Kezdésként a művelődési házban Molnár Attila Dávid, a PET Kupa ötletgazdájának, a Természetfilm.hu Egyesület vezetőjének legújabb dokumentumfilmjét nézhették meg a diákok, Üzenet a palackból címmel.

Ezt követően a szabadidőközpontban újrahasznosított anyagokból készült játékokkal játszhattak a gyerekek – sakk, lengőteke, malom – és kézműves foglalkozás keretében készíthettek ajándékokat.

A cigándi iskolás osztályoknak meghirdetett ­Hulladékból szobrot című helyi pályázat nyertesének ötlete alapján épített hulladékszobrot a dunaföldvári Aztakeservit Értékőr Egyesület. Az így elkészült szemétevő szemétszörny májusban a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Trash Art kiállításán is bemutatkozik majd. A szobor megépítéséhez kizárólag újrahasznosítható, helyben keletkezett hulladékot használtak fel az alkotók!

A nap meglepetésvendége a fiatalok aktuális kedvence Raul és Ábrahám volt, akik fellépésükkel hatalmas sikert arattak a rendezvényen résztvevő közel 400 gyerek között.

A projekt a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával valósult meg.

– ÉM –