"A célunkat már elértük"

Monok – Sajtótájékoztatót tartott Szepessy Zsolt, Monok polgármestere, amelyen reagált Kállai Ernő kisebbségi ombudsman megállapításaira. A monoki polgármester szerint a szociális törvény módosítása igazolni fogja a kezdeményezésüket.

Kállai Ernő rossz nyomon jár, amikor megpróbálja romaügynekbeállítani a monoki kezdeményezést – mondta Szepessy Zsolt. – Mi csak meg szeretnénk akadályozni, hogy olyan segélyek menjenek ki, amelyek nem érik el a céljukat. A jelenlegi segélyezési rendszer csak a mélyszegénységet konzerválja és a szegénységet állítja elő. Remélem, a szociális törvény őszi módosítása abban az irányban módosul, amilyen irányban a kezdeményezésünket elindítottuk. Azt tartanánk jogosnak, ha csak azok kapnának segélyeket, akik valamilyen okból valóban rászorulók, a munkaképeseket pedig vissza kell vezetni a munka világába. Mi a célunkat már elértük, a monoki példa másokat is tettre késztetett és a szociális törvényt az Országgyűlés ősszel módosítani fogja.
Szepessy Zsolt még hozzátette, az ombudsmani jelentés a monoki önkormányzatot semmire sem kötelezi. Kérdésre válaszolva a monoki polgármester elmondta, csak abban az esetben vonják vissza a rendeletet, amennyiben azt az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek nyilvánítja.

Dolgozni szeretnének

–Nagyon téved az, aki rasszizmusnak kívánja beállítani a monoki rendeletet – mondja Horváth Károlyné. – A monoki polgármester nem rasszista, rajtam is rögtön segített, amikor a gyerekemet kellett gyógyíttatni. Semmivel sincs több konfliktus Monokon a romák és nem romák között, mint más faluban. A rendelettel pedig személy szerint egyetértek. Az a tíz nap munka a segélyért nem számít se ide, se oda. Annak örülnénk, ha lenne munka. Nem jó érzés csak segélyből élni.

-bg-

Kapcsolódó cikkek:
hirdetés


hirdet�s