A célnak tökéletesen megfelelt

Három szettben verte a Vegyész a Szegedet a férfi röplabda Extraligában szombaton.

A Szeged nem érkezett komplett keretével a KSK-csarnokba, hiszen vannak, voltak sérültjei. De mindezt csak a tények kedvéért, mert a végeredmény valószínűleg jobb felállásukban sem lett volna más, maximum picivel tovább tart a találkozó. A látogatóknál a legismertebb személy a kispadon ült: Mészáros Péter, az egykori válogatott feladó, tízszeres magyar bajnok röplabdázó csapatának szinte összes momentumát kommentálta, ami látszólag jobbára hiábavalónak tűnt. Ugyanis a Vegyész az első szettben mindig megrázta magát, amikor szorosabbra fordult volna (10-9-nél, 14-13-nál) a csata. Miként azt Dudás András vezetőedző jelezte, a hétfőn Katarba utazó Szalai Szabolcsot nem kezdette, a kiváló ütő a ,,sarokban” melegített, várva arra, hogy mestere esetleg ad neki néhány búcsú percet VRC-mezben.

Harminc felett

A második felvonás elején tömeges cserét hajtott végre a barcikaiak szakvezetője, érkezett Toronyai, Csizmadia és Dudás is a parkettre a borsodiaknál. Amikor 8-6-nál Kovács Z. elementáris erővel átküldte a lasztit a rivális térfelére, azt lehetett gondolni, hogy ez a játszma sem lesz különb az elsőnél, de mert a VRC sokszor volt szétszórt és dekoncentrált, a Tisza-partiak Lónárték nyakán tudtak maradni (8-8, 16-16, 20-20). A Szeged megérezte, hogy egy részsikert azért arathat, így hallatlan izgalmak közepette zajlott a szett hajrája. Egymás után cseréltek nyitási jogot a felek, amelyek egyike sem tudott kétpontos különbséget összehozni. Már fejenkénti harminc egységet is túllépte a két együttes (a Vegyésznél leginkább Juhász volt biztos kezű), amikor a közönség konstatálhatta, hogy az idegeket tekintve kedvenceik bizonyultak jobbnak.

Keresték a társak

A záró játékban 8-7-ig tudott olyan ellenállást kifejteni a Szeged, amellyel képes volt partiban maradni, ezt követően azonban stabil és ezzel együtt eredményes röplabdát nyújtott a Vegyész, Lehóczky L. gyakorlatilag szétnyitotta Makhultékat. 18-12-nél Dudás András elérkezettnek látta a pillanatot arra, hogy bevesse Szalai Szabolcsot, akit nyilván kerestek a társak és aki nyilván gyűjtött két pontot ezen rövid idő alatt. Miként az utolsó csere, Germuska is ,,behúzott” egyet (rettentő módon örült neki), ami azt jelentette, hogy ez a mérkőzés megfelelt annak a tervnek, hogy a VRC gyakorolja a Szalai nélküli taktiká(ka)t, és egy újabb győzelemmel felvértezve várja a soron következő meccseket. A barcikai közösség összetartozását jelzi, hogy a társak a pályán körbeállták az Ázsiában próbálkozó Szalai Szabolcsot, ajándékként kicsit “megbúbolták”, szép pillanat volt…

ÉM-MI


Jegyzőkönyv

Vegyész RC-Kazincbarcika – HPQ Szeged 3:0 (20, 33, 13)
Kazincbarcika, 250 néző. V.: Bodrogi, Csizmarik.

Vegyész: Lehóczky L., JUHÁSZ, Gulyás, Lehóczky G., Lónárt, KOVÁCS Z. Csere: Szántai (liberó), Dudás, CSIZMADIA, Toronyai, Szalai, Germuska. Edző: Dudás András.
Szeged: Bitó, Babanyecz, Filius, Torma, MAKHULT, Bondor. Csere: Csányi (liberó), Posztós, Gyuris. Játékosedző: Mészáros Péter.

Dudás András: – Az ezer sebből vérző Szeged ellen rendkívül változatosan játszottunk. A cserék közül többen hiányérzetet támasztottak bennem. Sok sikert kívánunk Szalai Szabolcsnak, várjuk vissza.
Mészáros Péter: – Jó utat kívánok Szalai Szabolcsnak, a Vegyésznek pedig gratulálok.