A cél már most kitűzve Cigándon: benn kell majd maradni

Akt.:
Balról: Fodor Balázs klubfotós, Oláh Krisztián, Girdán Sándor és Terjék Sándor
Balról: Fodor Balázs klubfotós, Oláh Krisztián, Girdán Sándor és Terjék Sándor
Cigánd – Cigánd polgármestere szerint a feljutás egy kis fricska is másoknak.

A múlt szombati mérkőzésen és az azt követő ünneplésen részt vett Cigánd polgármestere, Oláh Krisztián is, aki természetesen gratulált a csapatnak, Fogarasi Zoltán vezetőedzőnek és a stáb többi tagjának is.

– Szép pünkösdöt kaptunk, a jó isten, úgy látszik, nagyon szeret minket – nyilatkozta lapunknak kevéssel a mecc­s után a bodrogközi település vezetője. – Ezt a munkát, amely az elmúlt 10–15 évben Cigándon folyt, mindenki megirigyelheti, sokan, sokat dolgoztak azért, hogy eddig elérjünk. Amennyiben most megnézzük a jelenlegi NB II-es csapatokat, akkor nyugodtan mondhatjuk, hogy hol vagyunk mi hozzájuk, megyeszékhelyekhez, tradicionális klubokhoz. A mi költségvetésünk, a mi körülményeink, a mi játékosállományunk nincs olyan szinten, de mégis, mindezek ellenére sikerült elérni a célt. Talán ez egy fricska is mások számára, hogy lelkesedéssel, kellő odafigyeléssel, odaadással és szakmai munkával oda lehet érni.

Nagyobb mértékű

Kívülről úgy érzik, érezték sokan, hogy már egy NB III-as csapat üzemeltetése is „határt” jelent egy olyan kisváros számára, mint Cigánd, elsősorban anyagi értelemben, az NB II-es tagság pedig lehet hogy már túl is van azon a bizonyos vonalon… – mondtuk Oláh Krisztiánnak.

– Ez valóban így van – jelentette ki a településvezető. – Amikor kiharcolta a csapat az NB III-as tagságot, akkor is sokat beszélgettek róla a klubnál, tudják-e ezt csinálni, hogy merjünk-e belevágni, egyáltalán mi lesz… Szerencsére a Magyar Labdarúgó Szövetség anyagi támogatása az NB II-ben már olyan mértékű, mérvű lesz, hogy a minimális hátteret össze lehet rakni. Miután nagyjából már ismert a másodosztály következő szezonjának mezőnye, azt már most ki lehet jelenteni, hogy a cél a bennmaradás lesz. Lehet persze szőni nagyobb álmokat, de ha nem esünk ki, akkor már teljesíteni fogjuk azt, amire mindenki vágyik.

A gyerekek is fontosak

Minden településnek, városnak vannak bizonyos kitörési pontjai, gasztronómia, turizmus, azt lehet állítani, hogy a futball ebben segít, ismertté tette, teszi Cigándot? – kérdeztük mindezt Cigánd polgármesterétől.

– Ez egy nagyon fontos kérdés… – válaszolta Oláh Krisztián. – Volt már olyan, hogy találkoztam idegen emberekkel, akik azt mondták, miután bemutatkoztunk egymásnak, hogy „Ja, tudjuk, ott van egy focicsapat”, és ez egyre gyakrabban előfordul. Szerencsére a város fejlődik, kapunk támogatásokat, amikért sokat teszünk, de azt sem szabad elfelejteni, hogy az utánpótlásban 250 gyermek sportol, ennyi igazolt labdarúgóval rendelkezik. Több mint 30 településről hordjuk ide a gyerekeket futballozni, amelyet az önkormányzat mellett a Girdán Fa Kft. támogat. Ez rengeteg erőt, energiát és pénzt felemészt, de nem sajnáljuk egyiket sem. Tényleg nagyon boldogok vagyunk, hogy kiharcoltuk az NB II-es részvételt, de továbbra is azért fogunk igyekezni, hogy a gyerekek számára, a támogatások felhasználásával kulturált létesítményt tudjunk kialakítani, ami a 21. században méltó, és reméljük, hogy az itt felnövő gyerekek előbb-utóbb komolyabb csapatokban is megállják a helyüket.

ÉM-MI


Cigánd SE: jogos és megérdemelt feljutás

Cigánd – A nyár végén már NB II-es labdarúgó-­mérkőzéseket rendeznek Cigándon.