A büntetés mellett még a szemetet is visszakapják Miskolcon

Akt.:
Szeméthalom a Bábonyi bércen
Szeméthalom a Bábonyi bércen - © Fotó: MIŐR
Miskolc – Újabb sikeres felderítések az illegálisan lerakott hulladékok esetében.

Egyre több esetben fordul elő, hogy nemcsak a rajtakapott szemetelők esetén tudnak eljárni Miskolcon, hanem a már lerakott illegális hulladéknak is meglesz a „gazdája”, akinek nem csak büntetést kell fizetnie, de a szemetet is el kell szállíttatnia.

Kidobatta mással

A Miskolci Önkormányzati Rendészet lovas mezőőri szolgálata a Pingyom városrészen észlelt illegálisan, közterületre lerakott kommunális hulladékot. Követve a szolgálati protokollt a hulladék összetételének vizsgálatába kezdtek, melynek során a szemét tulajdonosára utaló nyomokat találtak.

A talált személyes adatot tartalmazó bizonyítékok a város egy távolabbi pontjára mutattak, így a helyszínre hívott gépjárműves szolgálatnak adták át azokat, hogy keressék fel a személyt a lakcímén. A felkeresett lakcímen nem találtak otthon senkit, a szomszédok elmondták, hogy a keresett személy elhalálozott, de adatot szolgáltattak a lánya munkahelyéről.

Így a rendészek felkeresték a hölgyet a munkahelyén, ahol nyilatkoztatták a rájuk utaló és illegálisan lerakott hulladékkal kapcsolatban. A feltárt bizonyítékok ismertetése után a nő elmondta, hogy egy személy részére átadta a keletkezett hulladékot, hogy az szállítsa el, és a szabálysértést elismerte. Átvette a kiszabott elismert helyszíni bírságot – 30 000 forint –, továbbá kötelezést kapott a szemét elszállításáról, amit a lovas mezőőri szolgálat a határidő letelte után visszaellen­őriz.

Más háza elé

A járőrszolgálatra vezényelt Zöldkommandó szolgálat – amelynek a rendészeten kívül tagja a MiReHu Kft. munkatársa és a rendőrség is – két esetben illegális, közterületi hulladéklerakással kapcsolatban élt feljelentéssel a napokban. Miskolc, Tetemvár középsor 146. szám mellett és a Bábonyibérc sor 140. szám előtt találtak közterületre illegálisan lerakott háztartási hulladékot és építési törmeléket.

Mindkét esetben, követve a szolgálati protokollt, a hulladék összetételének vizsgálatába kezdtek, és a szemét tulajdonosára utaló nyomokat találtak. A személyek felkeresése lakcímükön haladéktalanul megtörtént, akik mindketten elismerték a szabálysértést. Esetükben szabálysértési feljelentéssel éltek és kötelezték őket az illegálisan lerakott hulladék elszállítására, melyet a határidő letelte után visszaellenőriznek.

ÉM-HI


Megtalálták a miskolci szemetelőt
Miskolc - Illegálisan, a Pingyom városrészen a közterületre lerakott kommunális hulladék tulajdonosát találta meg a Miskolci Önkormányzati Rendészet. A lovas mező­őri szolgálat a hulladék vizsgálata után talált a tulajdonosra utaló nyomokat, ez alapján a MIÖR munkatársai munkahelyén találták meg...

Akcióban a zöldkommandó
Miskolc - A közterületi kamerán végignézték a szabálysértést, majd intézkedtek a nő ellen. Nem volt szerencséje annak a Hatodik utcában élő nőnek, aki nemes egyszerűséggel a Szinva-partot akarta „gazdagítani” a szemetükkel, ahelyett, hogy fizetne a hulladékszállításért. Hiába vitte le a partra a ...