A Bükk mélyébe vitte a GPS a fiatalokat, a rendőrök kutattak utánuk

Akt.:
A járőrök sértetlenül megtalálták az eltévedt és törődött fiatalokat
A járőrök sértetlenül megtalálták az eltévedt és törődött fiatalokat
Miskolc – A Diósgyőri Rendőrőrs járőrei több mint három óra keresés után találták meg a Bükkben eltévedt és „elakadt” baráti társaságot.

A Miskolci Rendőrkapitányság Diósgyőri Rendőrőrsének járőrei 2016. november 15-én 1 óra után a tevékenység-irányítási központ utasítása alapján egy baráti társaság keresésére indultak a Bükkbe. A rendőrök telefonon tartották a kapcsolatot a bajbajutott személyek egyikével, aki rendőröknek elmondta, hogy autójuk az erdőben egy meredek vízmosásos oldalon elakadt és nem tudják azt sem pontosan elmondani, hogy hol vannak, mert nem helyiek.

A rendőrök a keresés során megkülönböztető fény- és hangjelzést használtak. A kutatás három óra elteltével vezetett eredményre, ekkor a járőrök sértetlenül megtalálták az eltévedt és törődött fiatalokat. Az egyenruhások segítséget kértek a jávorkúti erdészháztól az elakadt személygépkocsi kimentésére is.

A két fiúból és két lányból álló baráti társaság végül a rendőröknek elmondta, hogy gépjárművük navigációs eszköze vezette őket erre az útvonalra, amikor beírták az otthonukhoz vezető legközelebbi utat.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –