A budapesti Sportaréna színpadánál nagyobb épül a fehérvári Sóstói Stadionban

A budapesti Sportaréna színpadánál nagyobb épül a fehérvári Sóstói Stadionban, és több, mint hatezer fős nézőteret alakítanak ki. A munkák hétfő óta zajlanak, mivel pénteken és szombaton a Társulat az István a király c. előadást mutatja be. A siófoki botrány után megtorpantak a jegyeladások, de mára az előadásonkénti ötezer jegy elkelt, így az oldalsó szektorokat is megnyitják, hogy a két előadást több mint 12 ezer ember nézhesse meg.

900 négyzetméteres füves területet fednek le faforgács lapokkal a színpad alatt, melynek építése lassan befejeződik. Reggel óta esik az eső Fehérváron, ennek ellenére folynak a munkák. A világítás acélszerkezetét már összeszerelték, de még nem állították a helyére. Azt várják, hogy elálljon a szél. Ha csendesedik, akkor már délután megkezdik a díszlet építését is. A 3500 személyes lelátóhoz még beszereztek egy 1100 fős mobil lelátót, és 1500 széket. A siófoki botrány után megtorpantak a jegyeladások, de mára minden jegy elkelt. Megnyitják a két oldalsó szektort is, így több mint hatezren férnek be majd egy előadásra – mondta a Független Hírügynökségnek Bozai István, a stadion igazgatója.

Székesfehérváron az önkormányzat és a Fehérvár FC Kft. szervezi az előadást. Garantáltan ugyanazt az előadást láthatja a közönség, mint ami a Papp László Sportarénában volt. A szervezők ezt közleményben erősítették meg, miután botrányba fulladt a Társulat siófoki műsora két hete.

A közönség felháborodott, és sokan visszakövetelték a jegyüket, mert a siófoki szabadtéri színpadon a rockopera helyett musical-, és rock dalokat énekeltek a Társulat tagjai.Sporthírek