„A budapesti eset Miskolcon nem történhet meg”

Akt.:
Nyilvános illemhely Miskolcon
Nyilvános illemhely Miskolcon - © Fotó: Kozma István
Miskolc – Miskolcon a nyári idegenforgalmi szezonban nyitva vannak a nyilvános illemhelyek.

Egy egyetemista lány majdnem börtönbe került, mert – illemhely híján – közterületen pisilt. Az eset Budapesten esett meg a miskolci lánnyal. Ennek kapcsán kérdésekkel fordultunk az illetékes felé: Hol és mikor voltak büntetések Miskolcon „parkban vizelés miatt”? Mennyire gyakoriak ezek? Vannak-e „népszerű” helyek? Mit tehetnek a rendészek? A „piszkot” hogyan takarítják el?

Az Észak-Magyarország kérdéseire Kovács László Csaba közterület-felügyeleti és rendészeti vezető (Miskolci Önkormányzati Rendészet) küldte el válaszait. Íme:

„A budapesti eset Miskolcon nem történhet meg; rendészeink alapesetben a közterületen történő vizelésnél súlyosabb szabálysértéseket igyekeznek megakadályozni, de természetesen olyan esetekben szigorúan büntetnek, amikor valakit tetten érnek, amint jól látható helyen, például a főutcán vagy kapualjban könnyít magán. Miskolcon egyébként a nyári idegenforgalmi szezonban nyitva vannak a nyilvános illemhelyek, de sok szórakozóhelyen van lehetőség fogyasztás nélkül is használni a toaletteket, igaz, ezért fizetni kell. A városi rendezvényeken pedig minden esetben kötelező megfelelő számú mobil WC kihelyezése, amelyek ingyen használhatók.”

– ÉM-JLI –


Olvasói levél: Ki a felelős azért, hogy egy városban, nincs nyilvános illemhely?

Miskolc – “De tényleg, félretéve minden humort, ugyan mitévő legyen az ember, ha este tíz órakor, egy rendezvényről hazafelé menet eléri a szükség? Egyik ismerősöm egy presszóba ment be dolgát végezni, de ott az illemhely használatát fogyasztáshoz kötötték… és amíg kikéri a kávét, vagy az ásványvizet… hááát…” – írja az Észak-Magyarország olvasója.

Könnyítenie kell magán? Ha már elkerülhetetlen, ne a parkban tegye!

Miskolc – Egy egyetemista lány majdnem börtönbe került köztéren vizelés miatt.


2015-ös cikkünk:

Teszteltük a nyilvános vécéket Miskolcon: jobb, mint hittük

Miskolc – Négy van Miskolcon, ebből hármat látogattunk meg, a negyediket nem találtuk.