A szavaim felelőssége, a tetteim felelőssége, az életem felelőssége.

2020.01.17. 11:20

A felelős felelőtlenekről a Feldmár Intézet tolmácsolásában

Ki miért felelős az életében, a párkapcsolatában? Honnan indulunk, hová tartunk? Ács Dániel és Tóth László, a Feldmár intézet munkatársai a felelősséget kutatják, állítják a reflektorfénybe.

A Feldmár Intézetet korunk egyik ikonikus pszichoterapeautája, a magyar születésű Feldmár András alapította Budapesten. A Heti Agymosó videósorozattal tizezreket értek el a Youtube csatornán. Most az Intézet először városunk történetében Miskolcra érkezik: a vidéki városok közül elsőként itt kezdenek a Tudomány és Technika Házával közösen egy kísérleti rendezvénysorozatba. De nevezhetjük ezt egy párbeszédnek is, amely a most alapozódhat meg a miskolciakkal. Ez nem egy szimpla előadás. Itt mindenki szóhoz jut hiszen ez egy kötetlen beszélgetős 2 óra.

Február 5-én (szerdán) 17:00-tól Miskolcon a Tudomány és Technika Házában (Görgey út 5. szám) a Feldmár Intézet két jeles szakembere indítja az előadás és

konzultáció sorozatot: Tóth László és Ács Dániel. Ők a mondják felelősségről:

„Amikor megszületünk nulla felelősséggel jövünk a világra. Nem tehetünk semmiről, hogy ki az anyánk, ki az apánk, kik a testvéreink, milyen a környezetünk. A következő években a nulla fokozatosan emelkedik – mígnem eléri a százat. Felnőttünk. Felelősek vagyunk a jóllétünkért, nincs kinek panaszkodjunk. Felemelő, de félelmetes. Innen indulunk. Rajtunk (jelenlevőkön) múlik hogy hova jutunk....”

Tóth László mentálhigiénés szakember, teológus:

„Rendkívül izgalmas számomra, hogy miként védjem meg magam úgy, hogy ne bántsak mást, hogy hogyan kerüljek úgy kapcsolatba a másikkal, hogy közben ne sérüljünk meg.”

Ács Dániel személyközpontú tanácsadó és családterapeuta jelölt, a Feldmár Intézet szóvivője:

„A segítő beszélgetés élménye számomra egyfajta társas meditáció is, amelyben nem vagyunk elválasztva egymástól.”

Tudomány és Technika Háza

2020. február 5, szerda, 17.00-tól.

Online jegyértékesítés és információk: technikahaza.hu

Jegyvásárlás : a Fehér Fotóban a Szinvaparkban, valamint a Déryné utcai Antikváriumban.

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!