A brutálisan megölt pénzszállítóra emlékeztek

Keresztet állítottak a hétfő éjszaka brutálisan megölt biztonsági őr emlékére szombaton Tokajban. A megemlékezésen a meggyilkolt pénzszállító rokonai és barátai vettek részt – értesült a Független Hírügynökség.

A 21 éves biztonsági őr és a pénzszállító autó vezetője – aki jelenleg már előzetes letartóztatásban van – barátok voltak. Az áldozat hozzátartozóit ezért is döbbentette meg a tragédia, hiszen a gyanú szerint a sofőr összejátszott a rablókkal.

A letartóztatásban lévők egyike a pénzszállító sofőrje, aki a rendőrök szerint cinkostársa volt a támadóknak, a másik gyanúsított pedig figyelőként vett részt a rablásban. Feladata az volt, hogy az autó eltűnése után a térségben szemmel tartsa a rendőrök mozgását. A rablógyilkosság két miskolci gyanúsítottját még keresik a rendőrök.

A letartóztatott két gyanúsított vallomásában tagadta, hogy közük lett volna az őr meggyilkolásához. A rablásba beavatott sofőr vallomása szerint csak pénzszerzésre készültek, arról nem volt szó, hogy megölik a kísérőt. Amikor megálltak a földúton, csak eljátszotta, hogy az ott várakozó rablók megtámadják és leütik. Miután betették egy autó csomagtartójába – elmondása szerint – nem látott és nem hallott semmit.

A rendőrség továbbra sem találja a másik két miskolci gyanúsítottat. A 18 éves Somogyi Krisztián és a 25 éves Hajdú Roland ellen már nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.