A bravúros műtéten túl

Sikorszki László (balra) és Karosi Tamás orvosok között a beteg, Jakab Ferenc
Sikorszki László (balra) és Karosi Tamás orvosok között a beteg, Jakab Ferenc - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – Sokan érdeklődtek: milyen állapotban van az a férfi, akinek különleges műtétjéről hírt adtunk. Röviden: jól.

Bő három hete adtunk hírt arról a ritka operációról, amelyet egyszerre két orvoscsoport hajtott végre egy 52 éves férfin, akinek kettős daganata volt. Az állapotáról csütörtöki sajtótájékoztatón ő maga is megjelent dr. Karosi Tamás, a megyei kórház fül-orr-gégészeti és fej-nyaksebészeti osztályvezető főorvosa szobájában.

Jakab Ferenc ugyan beszélni nem tudott, de hálás szemekkel tekintett hol Karosi tanár úrra, hol dr. Sikorszki László sebészfőorvosra. Ők pedig egybehangzóan állították: betegük jó állapota nem csak a bravúros műtétnek köszönhető, hanem Jakab úr együttműködésének is, aki a legnagyobb türelemmel viselte az első heteket, amikor nem nyelhetett, csövek, szívódrének “lógtak ki” a testéből.

A beteget a nap folyamán kijelentették az osztályról, hogy megrendelhessék számára a szükséges gyógyászati segédeszközöket, amelyek használatára hétfőn megtanítják. A beszédrehabilitációhoz számára egyedül a gégemikrofon jöhet szóba. Egyelőre havonta kell kontrollra, sugár- és kemoterápiás kezelések előtt áll, de a szervezetében nem fedeztek fel további daganatos elváltozást.

ÉM-SzK


Orvosi bravúr Miskolcon – „Az Isten vezesse a kezünket!”

Miskolc – Ritka műtétet hajtottak végre a B.-A.-Z. Megyei Kórházban kedden egy betegen, akinek kettős daganata volt. tovább »