A Borsodi sajtóközleménye

A Borsodi sajtóközleménye
Amint azt hírül adtuk a borsodi sörös cég és a DVTK között megszakadt a kapcsolat. A sörgyár az alábbi sajtóközleményt jutatta el szerkesztőségünkbe:

“A DVTK és a Borsodi külön utakon folytatják

Budapest, 2008. június 16. – A Borsodi Sörgyár Zrt. és a DVTK labdarúgó csapatát működtető Diósgyőr FC Kft. között 2007. augusztusában létrejött névadó szponzori megállapodást a felek írásban megszüntették a 2007/2008 évi szezon végével. A Borsodi és a DVTK között kialakult helyzet a csökkentett szponzori jogokat illetően, valamint a kötelezettségek, illetve a két sörmárka együttes jelenléte nem szolgálta a felek hosszú távú érdekeit.

A Borsodi hazai labdarúgásban betöltött szerepe április végén egy új elemmel bővült, hiszen az ország legnagyobb amatőr teremfoci tornája indult útjára Borsodi Teremfoci Kupa néven.

A Borsodi Sörgyár Zrt. és a DVTK labdarúgó csapatát üzemeltető Diósgyőr FC Kft. között létrejött szponzori szerződés mindkét fél számára kedvező feltételekkel került aláírásra 2007. augusztusában. Ezt követően jelentősen megváltoztak a körülmények, hiszen egyszerre két sörmárka jelent meg a diósgyőri csapat játékosain, amely átrendezte a felek lehetőségeit és kötelezettségeit. A csökkentett szponzori jogok, valamint az ezzel együtt járó bevételkiesés minkét fél számára nehéz helyzetet eredményezett az együttműködésben a szezon folyamán.

Mindezek tükrében a felek írásban megállapodtak, hogy megszüntetik a szerződést, lehetőséget teremtve ezzel a DVTK számára egy másik, teljes értékű szponzor megnyerésére.

A Borsodi márka a válogatott csapat támogatása mellett a hazai labdarúgás egy másik területére, az amatőr csapatokra fókuszálva egy új, nagyszabású, országos tornát indított útjára. Az ország 7 helyszínén folyó Borsodi Teremfoci Bajnokságra amatőr csapatok jelentkezhetnek, és az egyenes kieséses verseny szabályai szerint legjobb csapatok a június 28-29-i budapesti döntőn mérhetik össze tudásukat, majd a nap végén az Európa Bajnokság döntőjén drukkolhatnak közösen.

Borsodi Sörgyár Zrt.”  
hirdetés


hirdet�s