A Borsodi Fonó a miskolci villamoson

Akt.:
A Borsodi Fonó a miskolci villamoson
A Borsodi Fonó a miskolci villamoson
Miskolc – Elhúzták a nótáját annak, aki kedden a miskolci villamoson utazott.

Miskolc már készül a hétvégi Borsodi Fonóra. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy kedden az egyik miskolci villamos utasait is zeneszó szórakoztatta. A Városház tértől Diósgyőrig Barsi Csaba és az Agyagbanda zenéjére utazhattak a miskolciak, akiket népviseletbe öltözött lányok tájékoztattak a hétvégi fesztiválról. A sajtóval pedig – ugyancsak a villamoson – dr. Kriza Ákos polgármester ismertette a hétvégi rendezvény programját. „Miskolc legkedveltebb közlekedési eszköze a villamos, ezért gondoltuk úgy, hogy itt népszerűsítjük a fesztivált. A fesztivált, amely ezúttal háromnapos lesz, és több programmal várja majd a látogatókat, mint korábban” – kezdte a polgármester.

Azt is elmondta, június a fesztiválok hónapja lesz Miskolcon, a sort pedig a Borsodi Fonó nyitja meg. A polgármester a koncertek mellett a gyermekfoglalkozásokat, kézműves vásárokat is ajánlotta a fesztiválozóknak.

Szarka Tamás, a Ghymes együttes énekese is felszállt a miskolci zenés villamosra, ahol elmondta: együttesével szinte hazajárnak a Diósgyőri Várba.

ÉM-NSZR