A borsodi cigányvajda feloszlatná a roma önkormányzatot

Miskolc – „Felszólítjuk az Országos Roma Önkormányzatot (ORÖ), hogy azonnali hatállyal oszlassa fel magát!” – áll abban a közleményben, amelyet Lakatos Attila borsodi cigányvajda, Barna Attila, a megyei roma önkormányzat elnöke és Váradi Gábor, a Miskolc Város Roma Önkormányzat elnöke írtak alá.

Nyilatkozatukat kedden juttatták el szerkesztőségünkbe, kitérve levelükben arra is: „Az önkormányzatot kísérő folyamatos botrányok akadályozzák a szervezet normális működését. A kialakult helyzetben képtelen ellátni a cigányság képviseletét, lejáratja az általa képviselni kívánt embereket, akadályozza a cigányság részére elérhető felzárkóztatási programok elindítását”. Éppen ezért arra kérik az ORÖ képviselőit, hogy egyéni érdekeiket feladva, vélt vagy valós sérelmeiket elfelejtve hozzák meg ezt a döntést a cigányság érdekében.

Lakatos Attilát telefonon sikerült elérnünk, elmondta, a következő napokban többen is csatlakoznak majd nyilatkozatukhoz. „Ha lemond az ORÖ, akkor új választáson dönthetnének az új képviselőkről. A mostani roma önkormányzaton belül úgy tűnik, már soha nem lesz béke, ezért kell lemondaniuk, hiszen így csak a cigányság érdekei ellen cselekednek” – indokolta meg.

Korábban is

A borsodi cigányvajda korábban is felemelte szavát az ORÖ tevékenysége ellen, tavaly februárban például nyílt levélben szólította fel Farkas Flóriánt, az ORÖ volt elnökét, hogy számoljon el a foglalkoztatási program ötmilliárd forintjával.

ÉM-NSZR