A boron és a csirkeszárnyon vesztek össze, majdnem megölték egymást Sajóecsegen

Akt.:
A boron és a csirkeszárnyon vesztek össze, majdnem megölték egymást Sajóecsegen
A boron és a csirkeszárnyon vesztek össze, majdnem megölték egymást Sajóecsegen
Miskolc, Sajóecseg – A boron és a csirkeszárnyon vesztek össze a testvérek, mindkettőjük ellen életveszélyt okozó testi sértés miatt indult eljárás.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntett miatt emelt vádat egy 49 éves férfi ellen.

bl-08

A vádlott férfi és testvére közös háztartásban élnek édesanyjukkal Sajóecsegen. Tavaly nyáron a férfi otthon főzött, amikor testvére ittas állapotban hazaért. A két férfi veszekedni kezdett, mert a hazatérő nehezményezte, hogy testvére megsütötte a másnapra szánt csirkeszárnyat és megitta a bor jelentős részét.

Felkapott egy kést és szúrt

A testvér felkapott egy konyhakést és a férfi nyaka felé szúrt. A szúrás elérte a vádlott nyakát és mintegy 7 centiméteres vérző sérülést okozott. A férfiak anyja ekkor közéjük lépett, megakadályozva a további tettlegességet. A sértett letette a kést és a szobájába ment.

bl-06

A vádlott megpróbálta elállítani a vérzést, majd miután ez többé kevésbé sikerült, bement testvére szobájába és egy székkel többször nagy erővel fejbe vágta.

Az ütés következtében a sértett benyomatos koponyatörést és koponyaűri vérzést szenvedett. Még kijött a szobából, de rövid idő múlva eszméletét vesztette. Mentő vitte kórházba, ahol azonnali műtétet hajtottak végre rajta, megmentve életét. A sérülés ugyanis életveszélyes volt.

Külön eljárásban

A most benyújtott vádiratban az ügyészség a vádlott esetében felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta. A sértett ellen külön eljárás folyik az általa elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt.

ÉM-SZB