A bőrnek is bírnia kell a hőséget

Akt.:
Budapest, Miskolc – Nyáron a tartósan 30 fok feletti hőmérséklet miatt kitágulnak a bőrerek, nő a hőleadás, a napfénynek gyulladáskeltő hatása van, fokozódik a verejték- és faggyútermelés, és a bőrön lévő kórokozók is gyorsan szaporodnak a melegben.

A gyakori mosdás viszont kiszárítja a hám felszínét. A gyermekek, a cukorbetegek, a túlsúlyos egyének, terhesek és azok a betegek, akik olyan gyógyszert kapnak, amely fényérzékenységet okoz, különösen oda kell hogy figyeljenek a helyes bőrápolásra.

Fokozott izzadás esetén kívánatos a bőr megfelelő 5,5 pH-jának visszaállítása erre kifejlesztett tisztálkodószerekkel. Tartós napozáshoz használjunk bőrvédő napkrémet, fejvédőt, napszemüveget és bőrt fedő könnyű ruhát.

Nyáron gyakran alakul ki a verejték pangása miatt erősen viszkető piros színű mirigygyulladás, amely időnként gennyessé is átalakulhat. Hintőporral kell szárítani, természetes anyagú ruha viselése javasolt. Napégés esetén hideg fürdő, gyulladáscsökkentő spray vagy hab javasolt. Az irritáló gél formájú alkoholos készítmények kerülendők. A gyakori bőrégés bőrdaganat kialakulásának megalapozója lehet.

ÉM
hirdetés


hirdet�s