A boltokba is jutott a tápiószelei illegális húsból

Boltokba és nagykereskedésekbe is szállítottak abból az illegális húsüzemből, amelyre szerdán csaptak le a szakemberek a Pest megyei Tápiószelén. A főként sertésből készült termékeken ráadásul hamis címkék is voltak. A szállítóleveleket már ellenőrzik a rendőrök, hogy kiderüljön, a tulajdonos merre terítette a húsféléket. A korábbi hírekkel ellentétben nem járt le a szavatossága a lefoglalt termékeknek.

A Pest megyei élelmiszer-egészségügyi szakemberek a hatóságok “belső információi alapján” jutottak el a tápiószelei illegális üzemhez – mondta el a Független Hírügynökségnek Rodó József, a település állatorvosa. Szerdán a társhatóságokkal és a rendőrséggel közösen ütöttek rajta az üzemen.

Hozzátette: az épületben négy tonna húst találtak: sózott, pácolt és füstölt szalonnát, csülköt és sonkát. Ezeken ráadásul hamis címkék voltak, egy olyan cég nevével, amely már tavaly októberben bezárt. Azt nem lehet tudni, hogy a tulajdonos hogyan jutott a papírokhoz, elképzelhető, hogy egyszerűen lemásolta azokat.

Rodó József közölte, hogy az élelmiszerhamisításon felül, a tulajdonos a húsokat terítette is a környéken. Egy klimatizált járművel szállította a környékbeli boltokba és nagykereskedésekbe. A rendőrség már tanulmányozza a szállítóleveleket, hogy kiderüljön, pontosan hová és mennyi került az illegális termékből.

A szakemberek a húsokat lefoglalták és még szerdán megsemmisítik – tette hozzá Rodó József.Sporthírek