A BOKIK és Lions negyedmilliós adománya

A BOKIK és Lions negyedmilliós adománya
A BOKIK és Lions negyedmilliós adománya - © Fotó: Kozma István
Miskolc – A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) és a miskolci Lions Clubok idei farsangi jótékonysági báljuk tombolájának bevételét a Vakok és Gyengénlátók Megyei Egyesülete által szervezett gyermeknap támogatására ajánlották fel. A negyedmillió forintot március 13-án, pénteken adták át a BOKIK székházban.

Az ünnepélyes átadáson részt vettek a kamara és a Lions Clubok vezetői, a 250 000 forintos adományt Barnóczki Gábor, a Vakok és Gyengénlától Megyei Egyesületének elnöke vette át.

Bihall Tamás elmondta, az elmúlt évben kezdődött az az együttműködés, amelynek keretében a BOKIK és a jószolgálati céllal működő Lions Clubok közösen rendezik a farsangi szezonban a báljukat. Az esemény jótékonysági tombolájának bevételét ezúttal a vak és gyengénlátó gyerekek gyermeknapi rendezvényének támogatására ajánlották fel. A programot a Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesülete szervezi majd.

Koleszár Péter, az Első Miskolci Lions Klub soros elnöke arról beszélt, hogy a Lions Clubok közel száz éve a vakság elleni küzdelmet tűzték zászlajukra. Legfőbb támogatási célcsoportunk ez a közösség. A Vakok és Gyengénlátók Egyesülete örömmel fogadta a felajánlást – derült ki Barnóczki Gábor szavaiból. A látásukban sérült gyerekeket különleges – számukra is élvezhető – produkciókkal, foglalkozásokkal lepik majd meg a támogatásból.