A BKV vezetői nem hajlandók a megegyezésre – Magyar Hírlap

Ha ezen a héten sem köt bérmegállapodást a BKV a legnagyobb szakszervezettel, akkor az augusztus 20-i ünnepek után sztrájkbizottságot alakítanak az érdekvédők – tudta meg a Magyar Hírlap. A Városi és Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége augusztus 20-ig adott határidőt Antal Attila vezérigazgatónak, hogy megkössék a bérmegállapodást. Ha ez meghiúsul, szeptember elején sztrájkba lép a tizenkétezer […]

Ha ezen a héten sem köt bérmegállapodást a BKV a legnagyobb szakszervezettel, akkor az augusztus 20-i ünnepek után sztrájkbizottságot alakítanak az érdekvédők – tudta meg a Magyar Hírlap.
A Városi és Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége augusztus 20-ig adott határidőt Antal Attila vezérigazgatónak, hogy megkössék a bérmegállapodást. Ha ez meghiúsul, szeptember elején sztrájkba lép a tizenkétezer BKV-dolgozóból nyolcezret képviselő szövetség tagsága. A vezérigazgató és szakszervezetek július 1-je óta nem jutnak egyezségre. Ha megalakul a sztrájkbizottság, akkor már a törvény kötelezi a közlekedési vállalatot a napi bértárgyalásokra – írja a lap.