A BKV megállapodott a szakszervezetek egy részével

A BKV vezetősége szerdán reggel megállapodott a villamos-, metró és HÉV-ágazatot képviselő szakszervezetek képviselőivel – mondta a Független Hírügynökségnek a BKV szóvivője. Szilágyi Károly hozzátette: Kocsis István a közlekedési társaság vezérigazgatója konstruktívnak nevezte a tárgyalásokat, és felkérte a hat szakszervezet vezetőjét: kezdjék el a megállapodás részleteinek kidolgozását.

A BKV vezetősége csütörtök reggel folytatja a kedden megkezdett tárgyalásokat a buszos szakszervezetek képviselőivel. Az egyeztetést Kocsis István, a BKV vezérigazgatója kezdeményezte azután, hogy nem tudott megállapodni a társaság finanszírozásáról a BKV, a fővárosi önkormányzat és a kormány. Emiatt a cég nem tudja teljesíteni azt a szakszervezeteknek tett vállalást, hogy elkészítik a stabil működését biztosító finanszírozási programot az eredeti, szeptember 30-i határidőre.

A BKV olyan javaslattal állt elő, amelyben december 15-ig az érdekvédők türelmét kérik, a vezérigazgató-váltás miatt. A szakszervezetek május 27-én függesztették fel korábban meghirdetett sztrájkjukat, miután megállapodást írtak alá a BKV-val. Ehhez szükség volt a főváros garanciájára is, hogy kidolgozzák a közlekedési vállalat rövid-, közép- és hosszú távú finanszírozási koncepcióját, az eredeti határidő szerint szeptember 30-ig.